Romanen skrider fremad!

Fik skrevet meget i går (og det flød bare!), og jeg ved præcis, hvad jeg skal igang med idag – nemlig en konkret gennemgang af operaen Parsifal – hvilket er både godt og skidt.

Konkret information, der bare SKAL flettes ind, for at man kan forstå hvad det hele drejer sig om, har det med at dræbe skrivelysten. Det er bare så kedeligt!!! Til gengæld er det nemt. Kunsten er, at få det gjort så diskret som mulig, så det ikke virker påklistret eller patroniserende.

http://www.amvo.dk

http://www.sitecenter.dk/amvedsoolesen/gypterevangeliet/

—————–

Torsdag d. 15. juni 2006:

Har netop oprettet skriveblog’en her til morgen. Vågnede kl. 04:30 med ideen i hovedet. At det selvfølgelig skulle være muligt for læserne at følge med i den svære og skrøbelige skabelsesproces, som det jo er at skrive fiktion. Heldigvis vågnende jeg også med ideer om, hvordan jeg kommer videre i et af kapitlerne lige nu (jeg tror, at dirigenten Seeber skal vende uventet hjem midt under Seths første store orgie, og stå bleg og målløs i døren for så at blive forført til at deltage …).

Generelt har det været utrolig svært med denne roman i forhold til mine andre tre. Jeg har haft så mange skriveblokeringer og er startet forfra igen og igen og har ikke rigtig kunnet forstå hvorfor. Men en sød og meget erfaren forfatterkollega (Kirsten Thorup) forklarede mig forleden, at netop “etableringsfasen”, hvor universet og personerne skal på plads, er så skrøbelig, og at det som regel er her, at læsset vælter. Jeg kan se nu, at jeg aldrig kom forbi den fase i alle mine tidligere tiltag. Men NU er den der – håber jeg. Har fået etableret personer og univers, og er godt inde i plottet. Så er det bare fortsat at klø på …

Advertisement

1 kommentar

Filed under bger, boeger, bog, egypterevangeliet, forfatter, Litteratur, Opera, parsifal, prosa, roman, seth, skrive, wagner

One response to “Romanen skrider fremad!

  1. Fantastisk spændende blog, – her kigger jeg med igen en anden dag 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.