Seth-trilogien: Musik, myte og magi … Og så afsted på ferie

Romanen Gudernes tusmørke er også tredje og sidste roman i serien om Seth. Det har jeg vist ikke skrevet så meget om før, så her kommer en smule om Seth-trilogien:

Seth-trilogien er tre selvstændige spændings- og kærlighedsromaner bygget op omkring den gamle ægyptiske kaosgud Seth, der er blevet genfødt ind i vores moderne nutid.
En trilogi fyldt med musik, myte og magi.

De to første bøger i trilogien Djævelens kvint og Tredje Ikaros udkom på Gyldendal i henholdsvis 2002 og 2004.

Romanerne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden, som særskilte spændingshistorier. Og tilsammen danner de en trilogi, der er en afrundet gendigtning af den gamle ægyptiske mytologi omkring Seth.

Herudover spiller klassisk musik en stor rolle for handlingen.
Specielt Mozarts og Wagners operaer er indflettet på flere planer i bøgerne.

Seth-trilogien:

Om trilogiens første to bind, Djævelens kvint og Tredje Ikaros, skrev pressen bl.a.:

Jens Kistrup, Weekendavisen: ”Ikke siden Umberto Ecos Rosens navn har man set en spændingsroman – også lidt af en kærlighedsroman – baseret på et så stort filosofisk-religiøst historisk apparat. Plus alt det, musikken (Mozart) og ægyptologien fører handlingen ud i (…) En spændingsroman ud over det sædvanlige altså, elitær underholdning i særklasse. Og når romanen lader en gud gribe ind, er det andet og mere end et trick, men for at vise ondskabens dobbelte ansigt: frihed eller kaos. Sætbold til Seth.”

Thomas Harder, Politiken: “‘Tredje Ikaros’ er en herlig roman fuld af spænding og drama og stor romantisk kærlighed fortalt på en baggrund af interessant og eksotisk specialviden. Det er også en roman, hvor der tænkes ambitiøst og stimulerende om livet og døden og religionen, og ikke mindst er det en uhyre velskreven roman”.

Alt for Damerne: ”Hun forener i bogen, der fænger fra stort set første side, sit blændende, detaljerede sprog med et sindrigt plot og en fantastisk kærlighedshistorie på en basalt spændende og dybt original måde.”

Ugebladet Femina: “Gudeskøn læsning. Hvis du en gang imellem gerne vil løfte dig op over den rationelle hverdag og (ligesom børn med “Harry Potter”) sluge en bog i storslået fantasy-stil, så er det bare med at kaste sig over Anne-Marie Vedsø Olesens “Tredje Ikaros” …
En eksplosiv historie skrevet umanerlig flot. Læs den, og lad den straks gå videre til din partner, bedste veninde m.fl.!”

Mere om Seth-trilogien, ideen bag, musikkens og mytologiens betydning m.m. kan læses på min hjemmeside www.amvo.dk

Og så tager jeg ellers afsted på ferie! Tidligt tirsdag morgen hopper jeg på et fly til Frankfurt og tilbringer 4 dage på et lækkert slotshotel ud til Rhinen. Flyver derefter videre til Lyon og tager 8 dages flodkrydstogt på Rhone til Middelhavet og tilbage igen. Dejligt!

Men jeg tager min computer med … Tænk nu hvis jeg får lyst til at skrive! (Jeg har faktisk planer om hver dag at starte med et par timers skrivning).

God ferie til jer alle! Hvis der ikke er trådløs forbindelse (og det er der vel næppe på et flodkrydstogt), så skriver jeg først her igen efter den 22. juli.

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under anmeldelser, boeger, bog, ferie, forfatter, Litteratur, magi, Musik, myter, mytologi, Opera, presse, roman, seth, seth-trilogien, skrive

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.