Handlingen i Gudernes tusmørke

Jeg har hørt flere steder fra, at jeg har røbet meget lidt om handlingen i Gudernes tusmørke. Så her kommer en lille intro til romanen og en gentagelse af bagsideteksten, der refererer handlingen:

Gudernes tusmørke er en spændings- og kærlighedsroman om opera og utroskab. Den er i såvel handling som substans bygget op omkring Wagners opera Parsifal, der efter min mening handler om det seksuelle begær, om hvilke problemer det kan give, og hvordan man bedst forholder sig til sine drifter.

Her et lille handlingsreferat: 

Kaosguden Seth lever sit vilde og udsvævende liv i nutidens Tyskland. På en borg ved Rhinen dyrker han alle de sanselige glæder, hans lånte menneskeskikkelse kan give ham.

En dag inviterer han den berømte dirigent Martin Seeber til at bo på sin borg, mens dirigenten forbereder en opsætning af Wagners opera Parsifal.
Skjult fra verdens blikke finder Martin Seeber hos Seth et fristed, hvor han for første gang i sit liv kan udleve sine inderste, mest hemmelige drifter, og han kaster sig ud i en voldsom affære med den smukke Sophie. Men premieren på Parsifal nærmer sig.

Samtidig på et engelsk herresæde samles det lærde broderskab Trismegistoen for at gøre en ende på Seths hærgen. Blandt dem er den genfødte gud Horus, der som den eneste kan tage kampen op mod kaosgudens voksende magt.

Den ældgamle ægyptiske myte om opgøret mellem orden og kaos må gennemspilles på ny, og den intetanende Martin Seeber og kvinden han begærer mere end noget andet, hvirvles ind i en guddommelig malstrøm af begivenheder, der kulminerer under premieren på den legendariske Parsifal.

Website: www.amvo.dk

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under boeger, bog, forfatter, Litteratur, Opera, parsifal, roman, skrive, utroskab, wagner

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.