Politiken anmeldelse af Gudernes tusmørke. Status over den første uge

Det er en lidt underlig rolle, jeg har i øjeblikket, med fokus på salg og eksponering. Jeg mener, substansen i at være forfatter er at skrive. Og det er slet ikke muligt lige nu, selv om jeg godt ved, hvad min næste roman skal handle om. På den anden side, så er det sjovt at være med til at formidle budskabet om sit værk. Jeg kan virkelig godt lide at fortælle om mine ideer og deltage i oplæsningsarrangementer. Og når man har siddet alene og skrevet i et par år, så trænger man altså til lidt fest og farver og liv!

Imorgen formiddag kommer en journalist fra Berlingske Tidende hjem til mig og skal interviewe mig om det at bruge historisk stof i sine romaner. Det bliver en lidt ny vinkel for mig, og det er altid inspirerende. Jeg tror nok, at det bliver bragt den 22. september i et tillæg til Berlingske Tidende om historiske romaner.

Men tilbage til noget andet vigtigt. Gudernes tusmørke har været ude i handlen en uge nu. Så det er tid til den allerførste spæde status:

En supergod anmeldelse fra Politiken er indenbords, som virkelig mange har set og sendt mig lykønskningsmails om (og jeg har idag hørt ganske små rygter om, at de næste anmeldelser er på vej). Et radiointerview som gik rigtig godt, og som også har givet gode tilbagemeldinger. Og så interviewet til Berlingske imorgen. Samt Kristeligt Dagblad og Tidens Kvinder, der allerede er lavet. Og en hel del oplæsningsarrangementer allerede planlagt.

Så til salget: Se det har allerede været pænt. Og hvad der er nok så interessant – med stigende tendens. De småbitte tegn i denne meget tidlige fase af udgivelsen er altså håbefuldt lyse.

Jeg ved ikke, om det virker forkasteligt, at jeg sådan interesserer mig for den del af forfattervirksomheden. Men jeg vil naturligvis gerne kunne leve af det. Og så håber jeg selvfølgelig, at så mange som muligt får lejlighed til at læse mine bøger. For selvfølgelig synes jeg selv, at de er værd at læse. Ellers skrev jeg dem jo ikke.

Og så skal jeg i næste uge mødes med en operadramaturg, der skal interviewe mig på bogmessen i Forum til november. Vi vil tage en lille indledende snak om, hvordan vi griber det an. Min fornemmelse siger mig, at det bliver et godt og hyggeligt og berigende møde …

Advertisement

3 kommentarer

Filed under forfatter, Litteratur

3 responses to “Politiken anmeldelse af Gudernes tusmørke. Status over den første uge

 1. Tillykke med den fine start – og klart, at den har din store opmærksomhed, man vil jo så inderligt gerne have, at det går ens “barn” godt. Det er spændende at følge din proces.
  Og som et lille apropos til håbet om størst mulig udbredelse vil jeg spørge dig, om du måske kunne være interesseret i et lille uformelt “bøger på strejf”-projekt, som jeg og en flok andre forfattere har kastet os ud i?
  En beskrivelse:
  “For at være med i “bøger på strejf”-projektet, gøres som følger:
  Registrer et eksemplar af jeres værk(er) hos Book-Crossing (det er
  vældig nemt) og lad jeres roman, digtsamling eller fagbog gå på
  vandring blandt læsehungrende togpassagerer, cafégængere,
  Netto-indkøbende etc. etc.
  Hvorfor?
  For at give underholdning, trøst, inspiration, rekreation til
  mennesker på rejse gennem verden eller gennem livet – mennesker, som
  måske ikke har tid eller kræfter til, råd til eller tradition for lige
  at opsøge et bibliotek eller en boghandel, men godt kan bruge et
  litterært pust her og nu.
  Læs evt. mere på min blog:
  http://kjeldberg.wordpress.com/2007/09/18/forfattere-send-jeres-b%c3%b8ger-pa-st
  rejf/
  Skriv jer gerne på i kommentarfeltet på bloggen, når I har sendt jeres
  bog ud på rejse, så har vi et uformelt, men spændende samlet overblik
  over, hvilke forfattere der er med, og hvilke bøger læserne kan finde
  på strejf rundt om i landet.
  Book-Crossing-ideen er ikke ny, men ideen at forfattere spenderer
  bøger til rundrejse, synes ny – i hvert fald her i DK.
  Håber, I har lyst at være med – og lade jeres værker gå på rejse.
  Mange skriverhilsner
  Ane-Marie Kjeldberg”

  Like

 2. Kære Kjeldberg: Tak for dine gode ønsker! Det er en spændende men også anstrengende periode lige nu, som man ind imellem skal minde sig selv om, at man skal huske at nyde.
  Projekt “bøger-på-strejf” lyder som en rigtig god ide! Godt tænkt! Hvis det er i orden, så lad mig vende tilbage omkring det lidt senere …

  Like

 3. Helt i orden. Det er jo en idé med et vist evighedspotentiale, kan man sige.
  Foreløbig er der ni-ti forfattere, der har meldt sig som aktive eller interesserede i vores lille projekt til udbredelse af litteratur også i mere “bogfjerne” segmenter – én af dem i øvrigt din forlagsfælle Kim Leine.
  Det bliver spændende, hvor vidt vi – og bøgerne – kommer.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.