Jeg skal til Århus snart, blandt andet til Den Jyske Operas Venner. Som inkarneret Københavner, der er mere vant til at hoppe på en flyver til Berlin, blev jeg godt nok overrasket over de forskellige priser på samme togtur over Storebælt. Til arrangementet hos Operavennerne lykkedes det mig at få en Orangebilllet til 125 kr. Men ellers skal man give 302 kr. For en enkeltbillet. Ikke engang første klasse! Det er samme pris som at flyve til Berlin …
Ellers har jeg to store legatansøgninger inde hos Kunstrådet lige nu. Til mit næste romanprojekt over Hertug Blåskægs borg. Vi får se …
Hej A.M. – hvis jeg må være så fri.
Hvordan foregår sådan en legatsøgning? Man sender en ansøgning, javel, men hvordan retfærdiggør du, at du har fortjent et legat?
Jeg har tit læst om forfattere, der får legater, og jeg har lige så tit undret mig over, hvordan de får dem tildelt. Er det på baggrund af tidligere produktioner? Skitser over nye?
Jeg kan godt forstå, hvis det ikke er noget, du har lyst til at kommentere, men håber alligevel, at du vil give et svar.
I øvrigt meget interessant blog, og sjovt at få et lille indblik i, hvad der sker bag om bøgerne. Tak for det.
Mvh. Kola
LikeLike
Kære Kola. Gode spørgsmål, som jeg skal forsøge at besvare.
Først: Du kan finde oplysninger op det meste på http://www.kunst.dk
Der er forskellige puljer med forskellige kriterier.
Statens Kunsfonds arbejdslegater er de sværeste at få og kræver, at du har bevist dit værd som skønlitterær forfatter. Der får man legatet ikke til noget specifikt projekt, men til forfatterskabet i al almindelighed (jeg har været heldig og en enkelt gang fået en sådan portion).
Så er der projektspecifikkepuljer. Som Litteraturrådets skønlitterære pulje. Og den såkaldte “10-millioner-kroners”-pujle. Til begge skal man aflevere projektbeskrivelse og synopsis og gerne en tekstprøve. Sidstnævnte pulje kræver i øvrigt, at man har udgivelser bag sig, som står på bibliotekerne. Og som regel får man vist heller ingenting fra Litteraturrådets skønlitterære pulje, hvis ikke man har udgivet før.
Det hele starter derfor med en udgivelse. Først derefter kan man begynde at håbe på legater. Men kig som sagt på http://www.kunst.dk under litteratur.
Og tak for dine ord om min blog 🙂 Det er godt at høre, at du synes den er sjov at læse. I øjeblikket skriver jeg jo mest om alt mulig andet end lige netop det at skrive. Men alt det andet – interviews, arrangementer – er også en del af at være fofatter …
Og hvis man virkelig vil det – være forfatter – så er det bare at skrive løs! (og anskaffe sig en god bærbar pc med mobil og trådløs internetadgang 😉
Mange hilsner
Anne-Marie
LikeLike
Tak for svaret.
Det er sådan en blanding af de ting jeg forestillede mig, kan jeg forstå. Jeg takker for linket, men besøger ikke siden, da jeg har fået stillet min nysgerrighed af dit svar.
Og selvom jeg kan forstå, at du savner det vigtigste – at skrive – så afmystificerer bloggen i høj grad forfatterlivet. Hvem skulle have troet, at I ikke sad på kolde lofter med en pakke smøger, et glas whisky og en skrivemaskine og ventede på, at fattigdommen også ville fortrænge jer fra denne plads i tilværelsen.
Jeg ønsker dig held og lykke med dit nye projekt og tillykke med det – mere eller mindre – afsluttede.
Mvh. Kola
LikeLike
Anmeldelse i JP: http://jp.dk/kultur/boger/article1115473.ece
LikeLike
Bo: Jeg kan ikke finde den … Hjælp! …. Er den ok? … God?… Hvem har anmeldt? … Havd skriver de?
LikeLike