Opringning fra Politiken

I formiddags blev jeg ringet op af en journalist fra Politiken. Han ville til et særtillæg i Politiken til Bogforum i november spørge mig om lidt af hvert. Bl. a. hvilken bog, jeg ville ønske, jeg havde skrevet. Jeg var ikke i tvivl. Svaret vil være at læse i Politiken senere 😉

Advertisement

13 kommentarer

Filed under Litteratur

13 responses to “Opringning fra Politiken

 1. gætter på The Vampire Lestat 🙂
  ville have været mit svar 🙂

  Like

 2. Martin Dan: Et godt gæt, og en bog som jeg overvejede … men svaret er nej 😉

  Like

 3. Jan

  Hej Anne-Marie….
  Faldt over din blog…..og derfra til din hjemmeside. Mange fine foto’s (presse- og privatfoto’s) men kun på ET (1) (i farve og s/h) viser du tænder i smilet. Hvorfor ikke smile med HELE ansigtet lidt mere ?
  ……og rent personligt er der et par personer eller 10′ hvis selvbiografier, det kunne have været morsomt at skrive (deltage i)…
  Høps.
  Jan

  Like

 4. Hej Jan: At smile med hele ansigtet er dejligt ind imellem, det har du fuldstændig ret i 🙂
  Men et lille “Mona Lisa”-smil er på mange måder bedre i portrætter, synes jeg. På den måde fornemmer man bedre facetter og nuancer i personligheden.

  Like

 5. Jan

  Tjah – det kan være, du har ret……men på den anden side – det her med Mona-Lisa-smilet – så kan man jo sidde og tænke på, om vedkommende har tænder som f.eks. Paul Potts eller sangeren/skuespilleren Jimmy Jørgensen eller….dine er nu OK, synes jeg.
  Og så må vi jo væbne os til November med at finde ud af hvad og hvorfor i Politiken.
  Høps.
  Jan

  Like

 6. Anja

  Hej A M
  Jeg gætter på “Ringenes Herre” af Tolkien.
  VH
  Anja

  Like

 7. Tommy Lund

  Jeg er stor tilhænger af Schopenhauer! Vi mennesker er jo hverken dyr eller guder, men når vi kan betragte vore egen dyriske tilstand, som hele tiden er utilfreds…så kan vi ikke andet end at stræbe efter den næste tilfredsstillelse (hele tiden). Det er da forbundet med stor disharmoni, hvorfor jeg ikke helt kan følge dine tanker…med mindre man altså ønsker konstant kaos i universet. Jeg mener kosmos må være den tilstand individet befinder sig bedst i (fordi den er forbundet med mindst smerte)…men vi kan måske sige at kaos giver liv til kosmos (i en hvis udstrækning), men harmoni findes altså ikke i kaos.
  /Tommy

  Like

 8. Bo

  Kan man vinde noget, hvis man gætter rigtig? Lad os så – allesammen – tænke os godt om. Det skal være en begavet bog og en bog med et vist intellektuelt og følelsesmæssigt vingefang. Og med patos. “Faust”? Hvem ville ikke gerne have skrevet “Faust”? Vi lever jo i den faustiske tid — og alt det dér. Men der er ikke meget sex i “Faust”. Og moralen er ikke helt rigtig. Så nok nærmere “Don Juan”. Der er også mere musik i Byron. Men ville man svare dét, altså “Don Juan”, hvis man blev spurgt? Ville man ikke – måske – vælge noget mere nutidigt? Jeg er ikke sikker. Men måske. Der må tænkes!

  Like

 9. Spændende gætterier
  Nej; ikke Tolkien .. ikke Faust .. ingen er i nærheden … 😉
  Og Tommy, vi mennesker er forskellige, og for mit vedkommende føler jeg mig mest levende – og befinder mig derved bedst – i mødet med den punktvise euforiserende lykkesfølelse, som aldrig kan vare ved … og som derfor også har kaos og smerte som følgesvende. Men det er prisen værd. For mig.

  Like

 10. Bo

  Og du har slet ikke tænkt dig at hjælpe os lidt på vej … ?

  Like

 11. Tommy

  Levende når vi ser andre dør, mens vi samtidig kan juble over vore egen eksistens…næsten kunne jeg sige. Jeg er helt enig i at vi “mennesker” er forskellige, netop fordi vi består af et legeme og en sjæl. Nogle mennesker forbliver dyriske i deres eksistens, mens andre hæver sig op til det gudelige…dermed ikke sagt at det er skidt at være dyr (set ud fra et dyrs umiddelbare bevidsthed), problemet ligger i at vi står i forhold til dyret (i kræft af vores bevidsthed). Herved opstår moral og etik, hvorved vi kan dømme andre for deres dyriske handlinger osv. Der opstår en masse problematikker (misforståelser), når mennesket både kan leve som “gud” og “dyr”…og det er jo lidt svært at udtale sig om hvordan det er, at leve i intetheden “nirvana”, hvis man ikke har prøvet det (det er nok de færreste der har det).

  Like

 12. Da Vinci Mysteriet eller Harry Potter
  udelukkende fordi de måtte have indbragt en hvis fortjeneste? Så selvom de ikke er de mest intelligente bøger, men jeg ville gerne have skrevet dem.

  Like

 13. Jan

  Bibelen ?? – sikke en mase Royalties og biblioteksbidrag den ville have givet….
  Som Bo skriver, så må du da give os et hint…er forfatteren f.eks. dansk eller ??
  Høps.
  Jan

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.