Rigoletto

Først: Soltoften, godt skudt med De tre musketerer! Super bog, og du har åbenbart samme smag som mig. Tænk at have skabt Athos, Porthos, Aramis og d’Artagnan … og Milady … Jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af den.

Men til Rigoletto: I går aftes var nemlig inde til Verdis opera Rigoletto på Operaen, Holmen. Gæstespil af Den Jyske Opera. Det Kongelige Teater havde venligt givet mig en billet, fordi jeg var på research til min næste operaroman.

Det var en virkelig god forestilling, på alle måder. Men inspiration og ideer til næste roman – Bartóks låste døre – kom overraskende nok et helt andet sted fra, nemlig fra pauserne, fra publikumsfoyeren.

Denne roman skal jo have en sopran (Judith) og en komponist (Rolf) som hovedpersoner og derved foregå i operaverdenen, såvel “on stage” som “off stage”.

Der var mange opera- og teaterfolk tilstede igår ude blandt tilskuerne (jeg kender efterhånden en del af dem). Og der var følelser og reaktioner iblandt dem, der i sig selv udgjorde små dramaer langt mere interessante – eller i hvert fald mere virkelige – end det, der foregik på scenen.

“Hele verden er en skueplads,” skrev Shakespeare. Det var i hvert fald sandt i går. Skuepladsen var publikumsfoyeren, ikke scenen. Og meget af det, jeg oplevede, er jeg sikker på vil transformere sig selv til litterært stof, når det er modnet i mig.

Advertisement

3 kommentarer

Filed under Litteratur, Musik, Opera

3 responses to “Rigoletto

 1. Bo

  Tusind tak for den flotte plakat! Den ankom i dag — og den er jeg gevaldig glad for. Det var pænt af dig.

  Like

 2. Mange tak….og ja, vi har vist nogenlunde samme smag. Først Anne Rice og nu “De Tre Musketerer”..lidt sjovt faktisk :o) Nu skal jeg så bare lige have den bog, jeg er igang med, læst færdig, så kommer turen til dine bøger. Glæder mig til at se, om jeg forelsker mig lige så dybt i dem, som jeg har gjort i mange af mine andre bøger…men mon ikke? ;o)
  Rigoletto har jeg ikke lyttet til i cirka 100 år….hmmm som tiden dog flyver i godt selskab *GGG* Hvor ville jeg gerne have været med og oplevet stemningen… *s*

  Like

 3. Bo: Det var så lidt. Men manglede bare, når nu man har sådan en dedikeret fan 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.