Anmeldelsen i Kristeligt Dagblad. Og Politiken imorgen om Wagner og mit forfatterskab

Så har jeg fået læst dagens anmeldelse af Gudernes tusmørke i Kristeligt Dagblad. Den er overordnet set ret fin, tager min bog og dens substans seriøst, så jeg er vældig godt tilfreds. Anmelder Ide hejlskov skriver bl.a.

“Anne-Marie Vedsø Olesen skriver saftigt og sanseligt i “Gudernes tusmørke “, og i det sataniske lys fra kaosguden Seth skildrer hun voldsomme seksuelle tilbøjeligheder, for ikke at tale om vilde mytologiske sammenhænge. Gudernes tusmørke handler om Seths dionysiske og destruktive kraft, og om hvordan gruppen Trismegistoen forsøger at bekæmpe ham.

I den proces graves mange omvæltende mytologiske og kristne skrifter frem, og det er i det mytologiske, at det reelle sprængstof i fortællingen ulmer. Det, Trismegistoen finder ud af om Seths tidligere inkarnationer, udfordrer nemlig enhver fast troendes skrøbelige fundament.

“Gudernes tusmørke ” vælter sig i intense spændingskurver, bragende musikskildringer og sanselige scener, og Vedsø Olesen vender plottet om på forbløffende vis til sidst.”

Og dagens næste medieoplevelse var en opringning fra Politiken – et lille telefoninterview til imorgen. Om hvilket kunstværk, der har inspireret mit forfatterskab. Så der kommer nok til i morgendagens Politiken at stå noget om Wagners Ring, Og lidt om indflydelsen fra Det Kongelige Teaters opsætning. Det glæder jeg mg til at se!

Advertisement

2 kommentarer

Filed under anmeldelse, gudernes tusmorke, Litteratur, wagner

2 responses to “Anmeldelsen i Kristeligt Dagblad. Og Politiken imorgen om Wagner og mit forfatterskab

  1. Jeg har været nede i bog og idé, de havde den kun som paperback. Nu er den bestilt hos Saxo.dk – så må jeg håbe jeg får “Tredje Ikaros” i fødselsdags gave

    Like

  2. Philip: Rigtig god fornøjelse med den! Jeg håber, at du får en rigtig dejlig læseoplevelse.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.