Lucio Silla igår … og Berlingske Tidende idag

Ja, jeg må overgive mig, Lucio Silla er den bedste musikalske oplevelse, jeg har haft på Det Kongelige Teater i år. Kapellet var i fineste Mozart-form, sangerholdet ligeså, så selv om operaen intet scenisk eller dramatisk drive har (den kunne lige så godt være opført i koncertform), var den i sin sjælesubstans en ren og lysende oplevelse af fineste art. Den eneste opera, der for mig i denne sæson har overgået den, er Hamburgoperaens Elektra af Richard Strauss.

Og så til noget andet. Berlingske Tidende citerer minsandten idag fra interviewet i Femina, og det er jeg selvfølgelig smigret over. Under Debat i Magasin-sektionen kan følgende citat læses:

Vi skal ikke forsøge at gøre lyst ufarlig, for begæret hænger sammen med primitiv drift og aggression. Det er en naturkraft. Jeg vil påstå, at det er sandt for alle. Kærligheden mellem mand og kvinde handler ikke om romantiske middage, som mange kvinder gerne vil tro. Udspringet er fysisk, og så binder vi stærke følelser på. Mænd og kvinder kan være venner og kolleger, men den fysiske, lidenskabelige kærlighed mellem kønnene bringer os lykken.

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under anmeldelser, Opera

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.