Næste bog om Operaen på Holmen

Jeg kommer til at nedtone aktiviteten her på bloggen den kommende tid, selv om det er dejligt at færdes her. Det er ganske enkelt for tids- og koncentrationskrævende.

Jeg har tænkt mig i morgen at begynde seriøs, dybdegående, total opslugende skrivefase på næste roman. Fundamentet er som tidligere beskrevet Bartóks opera Hertug Blåskægs Borg. Jeg har besluttet mig for ud over allerede valgte locations at gøre Operaen på Holmen til en vigitg del af handlingen også. Stedet og bygningen vil helt konkret blive indfanget og beskrevet og nedfældet i min næste bog.

P.S. Opdateringer på min hjemmeside www.amvo.dk

Advertisement

6 kommentarer

Filed under det kongelige teater, Litteratur, Opera

6 responses to “Næste bog om Operaen på Holmen

 1. Jeg kan næsten ikke vente. Må indrømme at dine bøger, din blog og Bo’s blog har åbnet mine øjne (og ører) for opera. Nuvel jeg har altid godt kunne lide klassisk, men opera har ikke rigtig haft min store interesse. Nu har jeg så inviteret min kæreste på en weekendtur til København, med en indlagt tur i Operaen (på Holmen) så det bliver nok Tosca. Det vil sige hvis det er hvad hun bestemmer sig for, hun fik nemlig valget mellem København og Schweiz..indtil nu er hun mest tændt på København.
  Jeg glæder mig som et barn til at komme igang med Tredje Ikaros og Gudernes Tusmørke! Og jeg glæder mig til at se mere fra din side!

  Like

 2. Bo

  Philip, det er jeg da gevaldig glad for at høre. Og også lidt stolt. Det sker relativt sjældent, at jeg bidrager med noget positivt. Til verden. Som sådan. Og “Tosca” er – forresten – ikke noget dårligt valg. Det gælder om opera, som det gælder om næsten alt andet, at 80% er crap — men de sidste 20% er værd at rejse langt efter.
  Og Anne-Marie, altså. Jeg venter også med stor spænding på din næste bog — hvori, glem det nu ikke, jeg spiller en ikke uvæsentlig rolle. Sidder hér og gnider på min skarabæ. (Og det kom utilsigtet til at lyde lidt sjofelt. Undskyld.) Men: Jeg vil vædde en langstilket, rød rose på, at du ikke kan holde dig væk. Fra bloggen. Blogging er stærkt vanedannende, og du vil ganske snart begynde at få abstinenser.

  Like

 3. Jan

  Jeg har det som Philip. Jeg synes også at Amvo’s og Bo’s blogge er enormt inspirerende og opløftende (Bo – du er en “mørkemand” hvis du synes at du ikke bidrager med noget positivt, for det gør du).
  De 2 blog’s er dem jeg checker først og sidst hver dag, så på den ene side vil jeg da savne Amvo’s blog, jeg håber ikke den går helt død, men på den anden side, så er der jo også noget at se frem til – den nye bog (som åbenbart ikke kommer omkring Dalhalla 😉 i denne omgang).

  Like

 4. Philip:
  Det glæder mig virkelig at høre, at du har fået lyst til operaen!
  Jeg er enig med Bo: Tosca er et godt valg (siger jeg, der ellers generelt går udenom italienerne). 2. akt med magtmanden Scarpia, der kræver sex af Tosca … altså … glæd dig til den! Og sådan har jeg vist generelt, skurkene er altid de mest interessante. Synes jeg: Scarpia, Darth Vader, Richelieu … om jeg fatter, at Tosca ikke har lyst til at give efter! (Men det har hun sikkert også).
  Og Bo og Jan: Nej, den går bestemt ikke død, bloggen her. Det er nok rigtigt, jeg vil ikke kunne holde mig væk. Idag var bare en lille opstart på at forsøge at flytte fokus.

  Like

 5. @Bo
  Jeg følger skam næsten dagligt med i din blog, som er blandt mine favoritter, desuden kan man jo snart heller ikke komme uden om en blog i DK der er ikke indehaves af en Gozelak. Din blog er yderst interessant blandt andet dine indlæg om Sade, men ellers er din humor normalt lige i ”øjet” (om man må sige) – og jeg vil i øvrigt give dig ret, blogging er vanedannende – næsten sygeligt. Jeg tror det er fordi vi mennesker elsker at ”nøvte” i hvad naboen går og foretager sig, og inderst inde også godt selv kan li’ at udstille os, og komme ud med galde eller glæde.
  @A.M.
  Det mørke, dystre og til tider ondskabsfulde har da helt klart en dragende og erotisk effekt, efter min mening. Men en yin kræver jo en yang. Jeg har været lidt i syv sind omkring hvad vi skulle se, men jeg tror Tosca ville være en ”nem” opera at starte ud med, nu vil jeg købe den på cd, så hun kan lytte til den inden hun bestemmer sig. Jeg tror det er lidt med opera, som det er med øl, rødvin og kaffe – man skal lærer at kunne li’ det!

  Like

 6. Bo

  @Philip og Jan: Tak. Selv om jeg efterhånden har blogget – og blogget heftigt – i flere år, overrasker det mig stadig altid en smule, at der rent faktisk er folk, der læser … o.s.v. Men jeg er glad for, at I gør det.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.