Klitgården og operaresearch

Mit dejlige, dejlige, flinke forlag Gyldendal har bevilliget mig to ugers skriveophold på Klitgården, Skagen! Det har jeg netop fået at vide.

Jeg har før – i forbindelse med romanen Gudernes tusmørke – haft nytte af et ophold på Klitgården; der er en intens og arbejdsom atmosfære og ingen forstyrrelser (bortset fra den trådløse internetforbindelse).

Men først har jeg endnu et par dage med research på et prøveforløb på en opera. Det ser jeg virkelig frem til, for det er tidligt i prøveforløbet denne gang, et tidspunkt hvor resultatet er svært at få øje på, hvor skabelsen er skrøbelig og ustabil … Det er i hvert fald den fase, som jeg gerne vil prøve at fange. Og så er det selve personinstruktionen, som jeg også gerne vil tæt på denne gang.

Jeg synes, at en operaproduktion er lidt ligesom at skrive en roman: Der er styringen af de overordnede linier, idéen der skal udtænkes, der er personer og sprog, der skal dirigeres … Jeg skal bare som romanforfatter være både instruktør, sanger, musiker, dirigent og scenograf … og komponist.

Men jeg har lagt mærke til, at essensen i skabelsen er den samme. Det er pendulfarten frem og tilbage mellem det indre kunstneriske udtryk og dialogen udefra med håndværket, med idéen undervejs.

Advertisement

3 kommentarer

Filed under Litteratur, Opera, research, skrive

3 responses to “Klitgården og operaresearch

 1. Skønt! Skagen er fantastisk, det er ikke sidste gang jeg har været der. Kan huske Stinne og jeg var på grenen og se solnedgangen, det var ubeskriveligt!

  Like

 2. Jan

  Nej hvor fedt. Hvilket tidspunkt skal du være der ?
  Har selv holdt ferie på/i Skagen en små 12-14 gange gennem de sidste 20-25 år (sommerhus på Skagbanke). Pragtfuldt sted. Har været der på alle årstider.
  Fedt sted at være i træk-tiden (fugle-trækket); findes stort set intet bedre sted at være.
  Sådan en lun sommeraften at gå ud i en af Plantagerne og høre Natravnen “spinde/snurre” – det er bare betagende.
  Konen har jeg har også den faste tradition hvergang at spise på Brøndums Hotel. Nok mest af nostalgiske grunde. Men Michel Michaud hos Ruth kan bare anbefales. Han har fortsat sin uforlignelige “standard” fra “Marie Louise” i Odense.
  Nåh – det var noget om mad…..men fisk er godt deroppe.
  Rigtig god fornøjelse….

  Like

 3. Tak. Ja, jeg er sikker på, at det bliver skønt. Jeg har delt det op på to perioder – en uge i april og en uge i maj.
  Selve Klitgården er et fantastisk sted (jeg har været der før), en tidligere kongelig sommerresidens lige ned til vandet. Og der bliver lavet mad til en, man skal ikke tænke på noget som helst andet end sit projekt … 🙂

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.