Operapremiere i morgen. Plus Rammsteins Mutter

I morgen eftermiddag tager jeg ind til premieren på Mozarts opera Figaros Bryllup på Det Kongelige Teater. Men denne gang er jeg “på arbejde” til min roman, jeg har notesblokken med og skal undtagelsesvis koncentrere mig om alt mulig andet end at nyde selve forestillingen.

Jeg skal have røntgenblikket på i forhold til de medvirkende, i forhold til instruktøren (som jeg af samme årsag har skaffet mig en plads ganske nær ved). I det hele taget skal jeg forsøge at opfange stemninger og sansninger.

Det skal så efterfølgende transformeres og bearbejdes kunstnerisk i forhold til min egen fortælling. For det er ikke journalistisk arbejde at være skønlitterær forfatter – i hvert fald ikke for mig.

Jeg ved inde i mig selv, hvad det er for en historie, jeg vil fortælle. På den måde er man som forfatter hæmningsløs i forhold til virkeligheden og respektløs over for fakta. Det bliver man nødt til at være for at skabe.

Noget helt andet – og noget mindre inspirerende – som jeg netop er begyndt på også: Jeg er ved at opdatere min hjemmeside med en tysk side, (klik her).

Som belønning for at være gået igang med det, forkæler jeg mig selv på mandag med en ny (i virkeligheden gammel) CD: Jeg vil ud og finde Rammsteins Mutter:

 

Advertisement

3 kommentarer

Filed under det kongelige teater, figaros bryllup, Litteratur, Musik, Opera, research

3 responses to “Operapremiere i morgen. Plus Rammsteins Mutter

  1. forrygende skive, den sidder faktisk i min bil for tiden – det vasker lige tavlen ren, når man er på vej hjem fra endnu en dag i trædemøllen!

    Like

  2. Ja, Rammstein vasker altid tavlen ren. Jeg bruger også den musik til at blæse hjernen ud med. Det er utroligt befriende. Et stærkt dionysisk middel … 😉

    Like

  3. hvis du ikke har fundet den endnu, så prøve evt. http://www.cd-wow.com eller http://www.play.com – der plejer du at kunne spare en skilling eller to ^^

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.