Begær, forførelse og kvindelig æstetik

Min gode ven, der holdt fest i går aftes, havde netop forsvaret sin ph.d. med titlen: “Begær, forførelse og kvindelig æstetik”. Om hvad der definerer moden og modens billeder, at kvinder grundlæggende set er begærsobjekter, og at det er biologisk og ikke socialt og kulturelt betinget. Tror jeg nok – jeg har ikke læst hans afhandling, og det kan godt være, at jeg i champagnerusen igår har misforstået noget. Hvis ikke jeg har misforstået det, så er det en dejlig, kontroversiel og politisk ukorrekt tese, der er fundamentet for hans ph.d. Men er det ikke sandt, føler vi kvinder os ikke mest lykkelige i de øjeblikke, hvor vi gøres til genstand for begær?

(Han er i øvrigt en super-dygtig kunstnerisk fotograf, der også arbejder som teaterfotograf for de store teatre. Inden for den nærmeste fremtid skal han lave en serie kreative portrætfotos til mig, som jeg kan bruge på min hjemmeside www.amvo.dk og til almindelig pr. Det glæder jeg mig til og er stolt over, at han vil. Det, han laver, er rigtig fotokunst.)

Advertisement

1 kommentar

Filed under fotos, kvinder

One response to “Begær, forførelse og kvindelig æstetik

 1. @AM
  uhh det du nævner minder mig om, at jeg er ved at læse “Tempelherrernes Indsigt” af Picknett & Clive ( http://www.picknettprince.com/home.htm )
  kanon læsning i øvrigt, og 3. gang jeg læser den!
  De argumentere blandt andet for, at Jeusu oprindelige lærer, meget vel kunne have inspiration fra Isis/Osiris mysterierne mere end jødedommen. Og at mange af Jesus udtalelser faktisk er tyvstjålet fra overnævnte mysterier. Det samme er i øvrigt den døde og genoprejste gud (det var der jo en hel del guder der havde som brand, det der med død og genopstandelse.)
  Jeg ved ikke om du har læst den, ellers kan jeg varmt anbefale den – masser af herlig læsning om blandt sakral sex, gudinde dyrkelse etc.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.