Jeg er republikaner

I denne tid hvor vore to store danske TV-kanaler på bekostning af alt andet leverer væg-til-væg dækning af et royalt bryllup, føler jeg trang til at melde ud, som jeg før har gjort:

Jeg er republikaner.

Monarkiet er en anakronistisk institution og en skamplet på ethvert moderne demokrati.

Advertisement

6 kommentarer

Filed under bryllup, kongehuset

6 responses to “Jeg er republikaner

 1. Efter min mening bør man nok se på hvem der skal have apanage, og hvem der skal klare sig selv. I øvrigt, en lille pudsig detalje, hvis man skal ”tro” på Baigent, Leigh og Lincoln’s Hellig gral – Hellig blod, så er vores kommende konge faktisk blodsbeslægtet med de gamle merovingiske konger – det i sig selv giver ham jo en guddommelig ret, til at herske 😉
  Personligt har jeg ikke noget i mod vores kongehus, jeg ”tror” på at de er en god forretning for Danmark. Det er efter min mening deres eksistens berettigelse. Derudover er de jo et nationalt samlingspunkt, jeg tror på ingen måde at en eventuel præsident kunne blive det på samme måde.

  Like

 2. Nomi

  Jeg er helt helt enig. Desværre er vi republikanere ilde set i samfundet fordi vores anti-monarkistiske holdninger opfattes som “anti-danske” og som landsforædderi. At være republikaner handler jo bare ikke om at fornægte den indflydelse kongelige har haft på den danske historie. Det handler om at vånge op og indse, at vi ikke har brug for en kongefamilie mere. Medmindre man er tilhænger af Billed-Bladet og lever et ualmindeligt kedeligt liv og har brug for sladder og billeder af pæne kjoler. Som i øvrigt er betalt af læserne selv.
  Nej; ingen jantelov. Forstå det nu. Jeg er ikke misundelig. Jeg er træt. Træt af at betale for en families forbrug, et forbrug som ikke står mål med nutidens forbrug efter almindelige overførselsindskomster, træt af at høre/læse/blive påduttet hvor Mary nu har købt sko, træt af at være pisket til at holde af en særlig familie i DK, hvis jeg er ÆGTE dansker. Bare træt.
  Vi snakker om fornyelse af grundloven. Lad os samtidig afskaffe monarkiet. Det er mindst lige så forældet…

  Like

 3. Flemming

  Jeg er også svoren republikaner – og jeg har også lidt svært ved at se, hvorfor én dansk familie i den grad skal honoreres for ingenting at lave, hvorfor den familie skal have specielle vilkår i forhold til f.eks. lovgivning. Hvad gør den familie, som berettiger til dette? Kan jeg gøre det samme? Hvis jeg nu mener at de ikke gør det godt nok, kan jeg så vælge nogle andre?
  Vi kender jo alle svarene på disse spørgsmål!
  Er jeg bare misundelig?
  Ja – det er jeg egentlig nok – jeg ville da også gerne kunne vade gennem livet, men en guldske oppe i r… – uden at skulle bekymre mig om særligt meget. Jeg ville da gerne kunne leve af at sejle lidt rundt i en sejlbåd, kunne tage på skitur, når jeg har lyst, uden at skulle bekymre mig om husleje eller andre kedelige ting. Og sådan kunne man jo blive ved.
  Til dem som mener at det ikke er misundelsesværdigt, vil jeg blot sige, at de kunne jo skillinge sammen til disse ting til mig, så ville vi jo alle være glade.
  Men det sker jo nok næppe.
  Så jeg er nok lidt misundelig – Er der noget galt i det?
  Jeg synes egentlig det ville være på tide at, få dannet en forening, som kunne arbejde på at afskaffe monarkiet (Gad vide om det egentlig er lovligt?), eller i hvertfald en forening, som ville arbejde for at lave et parti, som stor for de republikanske tanker. Det savner jeg meget (jeg ved godt nok ikke om en sådan findes allerede, så hvis der gør, må du gerne fortælle om den – jeg vil gerne være medlem)

  Like

 4. AM

  @Flemming:
  Der findes vist nok en forening, der hedder Danske Republikanere. Prøv at se
  http://jeppesn.dk/kongerige/
  Man har i øvrigt lavet en europæisk underskriftindsamlig mod monarkiet og afleveret den til Europa-Parlamentet:
  http://www.lapetition.be/en-ligne/abolition-de-la-monarchie-en-europe-1973.html
  Dansk tekst her:
  http://jeppesn.dk/kongerige/andragende.html

  Like

 5. Svend Q

  Amen. På tide der stables en republikanerforening på benene.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.