Rebellion of the science-zombies

Hvad læser en forfatter? Hver gang jeg er ude blandt andre, vil folk forståeligt nok gerne tale litteratur med mig. Har jeg læst den og den bog, hvad synes jeg om den og den forfatter …?

Den pinlige sandhed er: Som barn og ung læste jeg ufatteligt meget, alle de store klassikere, slugte bog på bog. Men i det øjeblik, jeg blev forfatter, holdt jeg op med at læse. Sådan stor set. Jeg har på en måde mistet min læser-uskyld, der kommer for meget analyse og håndværk ind over. Og mens jeg skriver, er jeg bange for at blive påvirket af andre forfatteres sprogtone.

Så jeg læser ikke ret meget. Og når jeg endelig læser, ja så er det nok ikke den slags, som de fleste ville forvente. Senest har jeg med stor fornøjelse læst Marion Zimmer-Bradleys Rebellion of the science-zombies (faktisk er det bogens undertitel, men den er så skøn, at jeg ikke kalder bogen andet).

Og der er enorme blomsterbede med syngende, menneskeædende, røde blomster med i den bog … Pragtfuldt! (Og nu har jeg bsluttet, at mit eget grønne havnevand i min igangværende roman også skal synge … sådan bliver man påvirket med det samme i den følsomme skabelsesproces).

Advertisement

3 kommentarer

Filed under Litteratur

3 responses to “Rebellion of the science-zombies

  1. Bo

    Hvis du ikke kender værket (som er fantastisk), vil jeg meget anbefale dig at gå en tur på biblioteket og låne Gunner Møller Pedersens “Et lydår”. Jeg hørte det første gang, da jeg var en teenager, og ventede i årevis utålmodig, til det endelig udkom på CD: http://www.dacapo-records.dk/?page=catalogue&id=1273&typemask=2
    Der er masser af god vand-sang undervejs. Kluk kluk.

    Like

  2. Jan

    Hej Amvo.
    Er du ikke en lidt atypisk forfatter (Jo, svarer jeg selv) ?? Jeg troede at forfattere læste meget – ikke så meget for at få inspiration/måske jo p.g.a. research – men mere p.g.a. almen nysgerrighed overfor alt. Men OK, jeg køber den med ikke at blive påvirket af andres sprogtone.
    Apropos sprogtone, så har jeg lige været en uge i London – det er bare en fantastisk by, jeg aldrig bliver træt af. Tone-halløjet; Jeg var i Globe Theatre og se Shakespeare….stående i 2 timer – det kræver sin m/k – men fxxx hvor det var interessant og sjovt. Hvis du ikke har prøvet det, så afsted med dig….ligesom til Dalhala i Sverige 😉
    Var iøvrigt også til Mozart-koncert i St.Martin-in-the-Fields…også en kanon-oplevelse. Mozart er bare “My man”.
    Phantom of The Opera blev også nået, så 3 forskellige “sprog-toner” som jeg gladeligt lader mig påvirke af ;-).
    ….og rigtig god tur til San Cataldo når den tid kommer.
    mvh
    Jan

    Like

  3. Det er faktisk ikke atypisk, det med at det er svært for forfattere at læse andre. Jeg har hørt flere af mine kolleger sige det samme. Modsat er der også mange der læser ekstremt meget, og sådan er vi så forskellige.
    Jeg henter min inspiration fra film og teaterrummet (inkl. opera). Det handler jo i sidste ende om at fortælle historier, og da jeg skriver visuelt og sanseligt, er det for mig perfekt med inspiration fra visuelle og musiske fortællinger.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.