Mine forfatterplaner den kommende tid

I næste uge rejser jeg til klostret San Cataldo i Syditalien. Jeg har fået en måneds stipendieophold til at skrive på min roman, og jeg trænger virkelig til det løft og den ro for at rykke, så det glæder jeg mig til.

På mange fronter ser efteråret spændende ud: Jeg håber virkelig at få romanen til at glide – temaet Hertug Blåskægs Borg bygget op omkring Operaen i København fungerer for mig, specielt fordi jeg har fået sanserne med nu, med følelser og magi knyttet til. Det er nu engang dér, hvor jeg er stærkest og har en personlig sprogtone.

Jeg har også fået en bestillingsopgave på en novelle. Jeg vil ikke sige så meget mere her, men forløber alt, som det skal, så har jeg deadline til december, og den udgives så til marts. Det er inden for en genre, der passer mig utrolig godt, det mørke, det gotiske, det magiske …

Jeg kan omvendt også blive ret nervøs over en “fast” opgave. Det vigtigste, tror jeg, er at løsrive sig fuldstændigt fra opgaven. Kun dér bliver det godt, når man gør historien til sin egen. Og allerede nu ved jeg, at jeg igen kommer til at flette opera ind.

Jomfru Ane-forestillingen, som jeg skal være en del af, trænger sig også på. Men jeg har tænkt mig at bruge aftenerne på San Cataldo til at forberede den. Måske alternerende med novellen. Dagsarbejdstiden er i hvert fald afsat til romanen.

Endelig har jeg de første ideer omkring Malko-konkurrencen i 2009 og min roman Gudernes tusmørke, der jo har en dirigent som hovedperson. Jeg har netop indledt et samarbejde med en nøgleperson her … nu får vi se, om der kommer noget ud af det.

Det er som om min forfatterkarriere udvider sig nu, og det er rigtig spændende. Der sker meget på flere planer.

Advertisement

1 kommentar

Filed under dirigenter, forfatter, Litteratur, Opera

One response to “Mine forfatterplaner den kommende tid

  1. Du er så småt gået hen og blevet placeret på min forfatter top 5 liste – jeg glæder mig vildt til at få fingrene i Salernos Sol. Både din nye bog, og novelle projektet lyder enormt spændende! Jeg håber at jeg kan få Stinne til at læse Seth-trilogien, men det er lidt som om, der skal stå noget om enæring i bøgerne, før hun gider at åbne dem 😉
    Jeg ønsker dig et skønt og givtigt ophold på San Cataldo 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.