Novellen “Orkestergraven” og Poes “The Tell-Tale Heart”

Fortællingen “Orkestergraven” som del af bogen “POE – 4 makabre hyldester” nærmer sig udgivelse. Det er d. 13. marts. Jeg havde fået til opgave at lade mig inspirere af en af Poes allerbedste noveller: The Tell-Tale Heart (Hjertet der sladrede).

I Poes The Tell-Tale Heart myrdes en gammel mand, fordi morderen ikke kan holde synet af mandens ene øje ud. Liget spilttets ad, men efterfølgende banker mandens hjerte fortsat under gulvbrædderne, og morderen bryder sammen.

Jeg var utrolig glad for at få tildelt The Tell-Tale Heart, for jeg har fornemmelsen af, at man kan blive ved og ved med at dykke ned i den fortællings lag. Hos mig blev relationen mellem morderen og den myrdede til en grum kærlighedshistorie, hvor morderen ikke kan rumme kvinden og sit eget begær, og jeg lod kvindens erotiske kærlighed blive repræsenteret af hendes operasang og satte tungen i centrum som det organ, der som hjertet i Poes version efterfølgende nedbryder morderen.

Orkestergraven foregår i et operahus omgivet af havnevand og har en dirigent som jeg-fortæller. Det er blevet en ond fortælling med referencer til den umulige kærlighed i Rusalka / Den lille havfrue, et gys om elskovens mest destruktive sider. Men Orkestergraven er også blevet et eventyr om forløsning og udvikling som menneske og i kunsten gennem livssmerten. Det var i hvert fald intentionen.
Jeg er selvfølgelig spændt på, hvordan den bliver modtaget. Jeg synes selv, at jeg er endt med at få noget virkelig personligt og godt ud af den. Man ved godt selv, når man har lavet noget godt.

Den kan bestilles flere steder allerede nu, bl.a. på forlaget 2 Feet Entertainment, og også gennem Gyldendals webboghandel her: http://www.boghandel.dk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10002&storeId=10001&langId=100&partNumber=9788779941007&bogpriserRef=116658050&bogpriserKey=CDB0866B357137FC4E4AC8B16E387FA3

Bogpriser.dk hjælper med at finde billigste leverandør her: http://www.bogpriser.dk/work-8877994-poe-4-makabre-hyldester-2-feet/ 

Link til forlagets nyheder om bogen: http://www.steenlangstrup.dk/Bibliografi/books/titler/POE/menu.htm

Advertisement

3 kommentarer

Filed under Litteratur, Opera, orkestergraven, poe, poe - 4 makabre hyldester, the tell-tale heart

3 responses to “Novellen “Orkestergraven” og Poes “The Tell-Tale Heart”

 1. N

  Skriv for pokker … snart, snert …

  Like

 2. Naturligvis 🙂 Men all in good time. Jeg lærte nye sider af mine forfatterevner og -lyster i forbindelse med skrivningen af novellerne, der udkommer her til foråret, og jeg er i øjeblikket ved at prøve at forstå, hvordan de sider/ talenter kan glide ind i romanen.

  Like

 3. N

  Sider .. talenter .. fortæl om hvad det fører til tak

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.