Athelas New Music Festival – nu med tiger

Mixerpult med tiger

 

Athelas New Music Festival 2011

Kunstarter inspirerer på tværs af hinanden; sådan har det vist altid været. Personligt er jeg meget til musik og skriver tit om det i mine bøger. I denne uge er der Athelas New Music Festival på Republique på Østerbro, og det er stedet at være, hvis man vil opleve det uventede og have udvidet sin musikalske horisont.

I går var der først fint fortællende tysk musik på programmet, uropførelse af Hans Josef Winklers “Paper Cutting Music” inspireret af H. C. Andersens papirklip. Storestrøms Kammerensemble spillede, og skuespilleren Lars Bom læste op mellem satserne. Her var virkelig tale om inspirationer på kryds og tværs af kunstarter. En eventyrforfatters billedkunst, der inspirerer til musik. Og netop det afspejlede koncertformen formfuldendt med animationsfilm og Lars Boms oplæsning.

Mathias Reumert, soloslagtøj

Efter pausen fik vi Poul Ruders med en lyd, der ville noget. Først “Songs and Rhapsodies” spillet af Athelas, og siden det spektakulære og underholdende værk for soloslagtøj “Towards the Precipice”, dramatisk spillet og koreograferet af Mathias Reumert. Herligt.

Og midt i al den fornøjelige lyd af dundrende trommer og vildt hurtige rytmer  kunne jeg ikke lade være synes, at det var kært, at den ny musiks mixerpult havde en lille tøjtiger siddende som maskot …

 
Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under Musik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.