Lykken er ikke et problem

Kan man skabe uden konflikt? Kan man skrive uden lidelse og turbulens? I så fald er jeg som forfatter på spanden. For lykken i dag føles nærmest komplet. Når ømhed krydres med morgenkaffe på balkonen, lystlæsning og gåtur i solskinnet, når kærlighed hele tiden kan mærkes, selv gennem vægge, selv i stilheden, så bliver det ikke bedre.

Tidligere skrev jeg altid på lidelse. Smerten var fortællingernes drivkraft. Og jeg har altid troet, at det var en nødvendighed for skabelse. Men mens jeg ligger her på chaiselongen og lytter til Fela Kuti og om lidt bliver forkælet med et godt måltid, er jeg ikke længere sikker. Ja, Mahler er lutter lidelse. Men det er Bruckner ikke. Jeg skal bare begynde at skrive litteratur, som Bruckner skrev musik. Alt er godt.

Advertisement

4 kommentarer

Filed under forfatter, Litteratur

4 responses to “Lykken er ikke et problem

 1. Margrethe fra Nørrebronx

  Jeg bliver så glad når jeg læser sådan en udmelding. Ømhed og gåtur med hinanden i flettede fingre i Kongens Have (?) ….giv mig en recept på et godt måltid med gode toner og holden i hånd bagefter 😉 Jeg tror ikke at jeg er god til at skrive god litteratur…..hvad skal jeg mon så gribe og gøre i?

  Like

  • amvo

   Vi fik kalvesnitzler og sauterede grøntsager. Let og elegant (og hensyntagende over for min kur 😉 ) Og så var det varme vejr i går så meget til verdensmusik af forskellig art. Kender du Nusrat Fateh Ali Khan? Det er fantastisk meditativ pakistansk musk! Hør ham!

   Like

 2. Lonni

  Kære Anne-Marie, Lidelse er fantastisk i små doser fordi den åbner ind til en erkendelse om Lykke. I dag har jeg det dog som dig 🙂 Jeg er forelsket i den skov, jeg besøgte i dag. Ydmyg og fjantet over alt det grønne.

  Kh til dig.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.