Wagner og mit forfatterskab – gratis bog i anledning af Wagners 200 års fødelsdag

Om fem dage, onsdag den 22. maj, er det Richard Wagners 200 års fødselsdag. Wagner har betydet utrolig meget for mit forfatterskab. Romanen Gudernes tusmørke (som er sidste del at trilogien Gudestorm) er i høj grad inspireret af Wagner – specielt Parsifal – men  mange andre af hans operaer indgår også romanen.

Brangænes medicin forsideOgså novellen Brangænes medicin er et Wagnerinspireret værk, og for at fejre hans fødselsdag kan den downloades GRATIS de næste fem dage på iTunes her.

Om Brangænes medicin skrev bibliotekernes lektørudtalelse:

“I Anne-Marie Vedsø Olesens “Brangænes medicin” smelter mytologien fra Wagners Tristan og Isolde sammen med en grum realisme i en historie om drifternes spil med et samleje i dissektionsrummet mellem ligdele som en central scene … udfordrer og pirrer og ægger til latter og gys. Moderne dansk novellekunst på meget højt niveau.”

Om Gudernes tusmørke i trilogien Gudestorm skrev Jyllands-Postens anmelder:

Gudestorm★★★★★

Vedsø Olesens tredje og sidste historie i trilogien om den genopstandne egyptiske gud Seth har tematisk fællesskab med det tankegods, som Wagner investerede ikke blot i Ringens fire operaer, men også i ”Tannhäuser” og ”Parsifal.” Det handler om spændingen mellem ånd og materie, mellem sind og krop, mellem kontrol og tøjlesløshed …
En overbevisende historie med en bemærkelsesværdig sammenvævning af både handling, ord og musik i Wagners ”Parsifal” med en stadig mere intensiveret handling. … en meget tilfredsstillende afslutning på en usædvanlig trilogi og også en litterær præstation af internationalt format.

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.