Bastarden

Det kræver omtanke at finde den rigtige titel til sin roman. Jeg skriver i øjeblikket på min syvende roman, og jeg har hidtil skrevet under en arbejdstitel, som jeg kunne mærke, at jeg ikke var tilfreds med. Den er smidt væk nu.

Jeg har nemlig endelig fundet den helt rigtige titel: Min næste roman skal hedde BASTARDEN.

Titlen BASTARDEN rammer på alle måder plet: På dansk er det et begreb, der hører en historisk tid til, og på den måde signalerer titlen, at det drejer sig om en historisk roman. At være bastard er desuden potentielt problemfyldt, og derved antyder titlen konflikter og drama. Og frem for alt fanger titlen BASTARDEN kernen i handlingen, nemlig at min hovedperson Madeleine skal føde et barn uden at være gift – med alle de problemer det medfører i det strengt katolske Spanien i 1500-tallet (herudover har hun et forhold til kongens halvbror, der ligeledes er bastard). Endelig ligger titlen BASTARDEN fint i forlængelse af DRONNINGENS DAME, som romanen er er fortsættelse af. Begge titler er personbenævnelser, der antyder kontakt i højere kredse.

På nuværende tidspunkt har jeg skrevet 122 sider af BASTARDEN, og jeg regner med at aflevere et færdigt manuskript til forlaget engang i efteråret. Det er interessant (og glædeligt), som det at finde den rigtige titel samler fokus i den kreative proces. Planen er, at romanen skal udkomme foråret 2015, og det virker realistisk nu.

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.