På månens horn – jalousi, vanvid, Shakespeare og måner

I morgen fredag den 17. april udkommer min novelle På månens horn på Politikens Forlags helt nye e-forlag Unit e (der også går i luften fredag). På månens horn er en gysernovelle, hvor jeg med stor fornøjelse har væltet mig i Shakespeares vidunderlige univers, og jeg er virkelig glad for resultatet. Titlen er i øvrigt et citat fra Macbeth. Det er kort sagt en fortælling om jalousi, vanvid, Shakespeare og måner. Jeg har i historien kombineret min lægefaglige viden om skizofreni med månecitater fra Shakespeare, og det viste sig at være en yderst frugtbar symbiose. Jeg tog udgangspunkt i den overtro, at vanvid og nymåne hænger sammen. Jeg håber, I har lyst til at læse den.

På månens horn koster ca. 20-25 kr. og kan købes på alle digitale salgskanaler, for eksempel på Riidr her

Paa_maanens_horn_FORSIDE_3600x4800_OK Forlagets præsentation

En gysernovelle om jalousi og tiltagende vanvid fra Politikens Forlags underforlag Unit e.

En ung skuespiller er faret vild i skoven. Hun har fejret nytår med vennerne i en afsides beliggende hytte. Men nu er hun alene og ved ikke længere, hvem hun er. Hun er fuld af hadske stemmer. Invaderet af replikker fra Shakespeares blodige tragedier. Og de andre? Er de levende eller døde?

”Hun så op mod nattehimlen. Stjernerne hang som irriterende små synåle, hvis spidser man knap kunne skimte. Hvor var månen? I den våde månes kyske stråler udsluktes Amors stærke flammepil. Men månen var væk, kyskheden var væk, natten var mørk og snavset, plettet af sorte laster, som kun hendes kniv kunne bortrense. Nu slumrer månen hos Endymion, og hun vil ikke vækkes! Hun var fulgt efter den rødhårede, bort fra stien og ind i krattet, men hun havde fået en gren i hovedet og var faldet, og hun var helt alene nu.”

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under forfatterblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.