Mordersken

Der er mange faser i forfattergerningen. Den væsentligste er selvfølgelig at skrive selve værket. Så kommer redigerings- og produktionsfaser, der er udgivelsesfasen med den dertilhørende promovering, og der er foredragsfasen med optrædener på messer, biblioteker o.l.

Jeg er heldigvis igen i skrivefase. Udgivelsen er BASTARDEN er fulgt helt til dørs, og jeg har trukket mig tilbage og prioriterer nu 100% at få skrevet dens selvstændige fortsættelse, der får titlen MORDERSKEN. Derfor er jeg også kun sjældent at finde på de sociale medier for tiden.

Mine tre romaner DRONNINGENS DAME, BASTARDEN og den kommende MORDERSKEN bliver en afrundet historisk trilogi, der dykker ned i renæssancen i Europa i årene 1567 – 1572 og tilsammen giver et billede af den storpolitiske situation i nogle særdeles turbulente år. Første bog foregår i Frankrig med fokus på religionskrigene mellem katolikker og huguenotter, anden bog i Spanien handler om inkvisitionen og katolikkernes konflikt med de tvangskristnede spanske muslimer, og den afsluttende roman – som jeg altså skriver på nu – kommer hovedsaglig til at foregå i Det Osmanniske Rige og giver derved en muslimsk vinkel på de religiøse konflikter.

MORDERSKEN begynder i Konstantinopel i 1570, jeg er cirka halvvejs gennem bogen, og lige om lidt skal min hovedperson Madeleine rejse videre til den tyrkiske provins Manisa, hvor hun skal forsøge at snigmyrde sultan Selim IIs søn, arveprinsen Murad (der var en brutal mand, som slog alle sine brødre ihjel for ikke at få sin ret til tronen truet). Der er virkelig meget spændende stof at skrive om fra de år, og jeg håber i den grad at få plads til både at skrive om søslaget ved Lepanto mellem osmannerne og den katolske liga (oktober 1571) og om Bartholomæusnatten i Paris (august 1572), hvor katolikkerne nedslagtede huguenotterne under en royal bryllupsfest. Det er muligvis ambitiøst at ville favne alt det, men hvad er litteratur uden ambitioner?

Nedenfor en del research- og inspirationsbilleder til MORDERSKEN:

Jean-Leon_Gerome_XX__Sabre_Dance_in_a_Cafe_1876

Selim IIs søster Mihrimah

Selim IIs søster Mihrimah

Sultan Selim II

Sultan Selim II

Storvesir Sokollu Mehmed

Storvesir Sokollu Mehmed

Kvindelig janitshar

Kvindelig janitshar

Haremskvinder

Haremskvinder

Haremskvinder

Haremskvinder

Bartholomæusnatten i Paris

Bartholomæusnatten i Paris

Søslaget ved Lepanto

Søslaget ved Lepanto

Min skrivemaskot Arya Stark fra Game of Thrones

Min skrivemaskot Arya Stark fra Game of Thrones

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under forfatterblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.