Der er mange faser i forfattergerningen. Den væsentligste er selvfølgelig at skrive selve værket. Så kommer redigerings- og produktionsfaser, der er udgivelsesfasen med den dertilhørende promovering, og der er foredragsfasen med optrædener på messer, biblioteker o.l.
Jeg er heldigvis igen i skrivefase. Udgivelsen er BASTARDEN er fulgt helt til dørs, og jeg har trukket mig tilbage og prioriterer nu 100% at få skrevet dens selvstændige fortsættelse, der får titlen MORDERSKEN. Derfor er jeg også kun sjældent at finde på de sociale medier for tiden.
Mine tre romaner DRONNINGENS DAME, BASTARDEN og den kommende MORDERSKEN bliver en afrundet historisk trilogi, der dykker ned i renæssancen i Europa i årene 1567 – 1572 og tilsammen giver et billede af den storpolitiske situation i nogle særdeles turbulente år. Første bog foregår i Frankrig med fokus på religionskrigene mellem katolikker og huguenotter, anden bog i Spanien handler om inkvisitionen og katolikkernes konflikt med de tvangskristnede spanske muslimer, og den afsluttende roman – som jeg altså skriver på nu – kommer hovedsaglig til at foregå i Det Osmanniske Rige og giver derved en muslimsk vinkel på de religiøse konflikter.
MORDERSKEN begynder i Konstantinopel i 1570, jeg er cirka halvvejs gennem bogen, og lige om lidt skal min hovedperson Madeleine rejse videre til den tyrkiske provins Manisa, hvor hun skal forsøge at snigmyrde sultan Selim IIs søn, arveprinsen Murad (der var en brutal mand, som slog alle sine brødre ihjel for ikke at få sin ret til tronen truet). Der er virkelig meget spændende stof at skrive om fra de år, og jeg håber i den grad at få plads til både at skrive om søslaget ved Lepanto mellem osmannerne og den katolske liga (oktober 1571) og om Bartholomæusnatten i Paris (august 1572), hvor katolikkerne nedslagtede huguenotterne under en royal bryllupsfest. Det er muligvis ambitiøst at ville favne alt det, men hvad er litteratur uden ambitioner?
Nedenfor en del research- og inspirationsbilleder til MORDERSKEN: