Man har hele tiden tre bøger i sig

En eller anden berømt forfatterinde – jeg har desværre glemt hvem – skulle have sagt, at man hele tiden arbejder med tre forskellige bøger på én gang: Den senest udgivne, som man er ude at tale om og promovere, den man skriver på, og den næste igen, som man begynder at tænke på.

Jeg kan i den grad genkende det, og specielt for tiden, hvor jeg skriver på MORDERSKEN her samme år, som BASTARDEN er udkommet. Jeg er kommet rigtig langt med MORDERSKEN og har derfor desuden allerede en ide om, hvad jeg vil skrive som det næste  – arbejdstitlen bliver nok GULDTRÆET. Jeg skal virkelig kæmpe for ikke at tænke for meget på det projekt endnu. Det bliver helt anderledes end noget, jeg nogensinde har skrevet før.

Men altså, her til efteråret skal jeg stadig promovere BASTARDEN, blandt andet til BogForum, så det gælder om at vedligeholde min interesse og begejstring for den roman. Samtidig vil efteråret byde på den store redigering af MORDERSKEN i samarbejde med min redaktør (og forsiden er i øvrigt allerede ved at blive lavet). Og endelig vil inden for de næste par måneder også de første notater til GULDTRÆET blive nedfældet.

Det er en sær splittelse at skulle rumme. Som forfatter er jeg naturligt mest interesseret i det helt nye og ukendte; det er her, der er noget for mig at skabe. Men det er min pligt at være tilstede omkring alle tre bøger og gøre mit bedste.

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under forfatterblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.