LUCIE er færdig og udkommer februar 2018

Det er den mest underlige og uvirkelige fornemmelse at blive færdig med en roman. Men det er sket, det sidste punktum i romanen LUCIE er sat, den er gennemskrevet en ekstra gang, og nu er manuskriptet sendt ind til min redaktør på Politikens Forlag. Vi regner med, at den skal udkomme fredag den 9. februar 2018.

Jeg gik faktisk i gang med LUCIE allerede i 2011. Andre romaner kom i vejen, en renæssance-trilogi blev skrevet, men LUCIE levede hele tiden ved siden af. Selv om den  føles færdig for mig, er der imidlertid et stykke vej endnu, før den er helt klar til udgivelse. Den skal gennemskrives flere gange, der kommer tilbagemeldinger og ændringsforslag fra redaktøren, omslag og bagsidetekst skal laves, men alligevel. Efter seks år er LUCIE en realitet.

Og hvad er det så for noget, jeg har skrevet? Romanen falder ikke ind i nogen bestemte genrekasser. Måske kunne jeg finde på at kalde det filosofisk fantasy; en slags religionskritisk Philip Pullmans ‘Det gyldne kompas’ for voksne krydset med Neil Gaimans ‘Amerikanske guder’ krydset med Simone de Beauvoirs ‘Alle mennesker er dødelige’. Ren ‘high fantasy’ er det i hvert fald ikke, for handlingen udspiller sig i vores genkendelige nutid.

Forlaget og jeg vil nok bruge disse tre tag-lines til at lancere den med:

Hun er tusind år gammel
Hun er nordisk kannibal
Hun er umættelig

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under forfatterblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.