I interviewet om Månen over Øen til det digitale bogmagasin bog.dk blev jeg også stillet spørgsmål om betydningen af internettet og nutidens skærmforbrug for romanen (internettet er i min fremtidsroman Månen over Øen blevet til supernettet):
Spørgsmål: I romanen er størstedelen af Jordens befolkning afhængig af supernettets konstante impulser og kan ikke overleve offline. Det kan lyde som en kritik af nutidens skærmforbrug; er det en del af tanken bag din roman?
Svar: Nutidens skærmforbrug er i allerhøjeste grad drivkraften bag fortællingen. Personligt er jeg ikke uden bekymring over, hvilke dybe, skadelige forandringer et liv levet gennem flakkende digitale input kan forårsage i vores bevidstheder og evne til at reflektere. Så jeg havde simpelthen brug for – for min egen skyld også – at forsøge at belyse den bekymring ved at skrive det ud i ekstremer, som jeg har gjort i Månen over Øen.
Mister man evnen til koncentration og indlæring, hvis man hele tiden flakker rundt mellem forskellige digitale input? Lever man overhovedet fuldt ud, i nuet, hvis alle ens sanser ikke er brug? Og sanserne er jo ikke alle i brug, hvis man kun oplever verden via en skærm. Kan man overhovedet erfare verden uden sansninger, og kan man overhovedet videreudvikle samfundet uden erfaring og evnen til koncentreret indlæring?
Alle de spørgsmål havde jeg lyst til at stille, og det er alle spørgsmål, som filosoffer gennem tiden har stillet. Også derfor var det så vigtigt at få filosofihistorien ind i fortællingen.