Legat fra Statens Kunstfond

Jeg er umådelig glad og stolt og taknemmelig; i går modtog jeg besked om, at jeg har fået tildelt et arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Rigtig mange dygtige forfattere søger hvert år, og der er slet ikke penge nok til alle kvalificerede. Så tusinde tak, Statens Kunstfond, for arbejdslegatet!

Jeg havde i min ansøgning sendt tekster ind fra min seneste roman ‘Månen over Øen’ samt min kommende roman – første bind af ‘Vølvens vej’, som udkommer til september på forlaget Lindhardt & Ringhof. Jeg vil være så ubeskeden og sige, at det også var rigtig gode tekster, jeg indsendte. ‘Månen over Øen’ er litterært set noget af det bedste, jeg har skrevet. Og meget af det, jeg udviklede og styrkede ved at skrive ‘Månen over Øen’, bruger jeg også i min kommende ‘Vølvens vej’.

‘Vølvens vej’ bliver til gengæld ikke en komprimeret, kompromisløs sag, som ‘Månen over Øen’ var det, men en stort anlagt, episk fortælling, der gendigter nordisk mytologi. ‘Vølvens vej’ foregår som udgangspunkt i jernalderen på Sjælland, og har den unge, synske kvinde, Snehild, som hovedperson. Men efterhånden som mytologiens verden udfolder sig, støder læseren også på andre magiske verdner, og jeg kan garantere, at Snehild på sin vej til at blive vølve kommer ud for forunderlige, dramatiske og eventyrlige hændelser, som alle væver sig ind og ud af de nordiske myter.

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under forfatterblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.