Vølvens vej, Snehild, vinder DR Romanprisen 2022

Lørdag den 11. juni 2022 vandt jeg DR Romanprisen 2022 for Vølvens vej, Snehild. Prisoverrækkelsen fandt sted i Aarhus i forbindelse med festivalen LiteratureXchange og blev sendt direkte på DR P1. Jeg er utrolig glad, beæret og stolt over at have vundet så stor og vigtig en pris. Prisen er for mig en kæmpe motivation til at skrive videre på Vølvens vej-serien.

Styregruppen bag DR Romanprisen 2022 udtaler:

– Det er ikke hver dag, vi ser en roman, der på så overbevisende facon formår at blande nordisk mytologi med spændingselementer som tvekampe, overgreb og mord. Men det er lykkedes for Anne-Marie Vedsø Olesen. Hun har skabt en magisk verden, hvor det vrimler med stærke kvinder. En verden, der også sætter nutidens relationer og forhold til natur og tro i relief. Det er sært, mytisk og surreelt med kæmpejætter, forførende alfer og svampetrip, lyder det. Og styregruppens medlemmer tilføjer:

– Anne-Marie Vedsø Olesen mestrer sproget og veksler smukt mellem detaljerede naturbeskrivelser og syrede forudsigelser i digtform. Og det er ikke svært at se hovedkarakteren Snehild levende for sig og opdage, at vi har brug for en heltinde som hende.

Læs mere på det digitale magasin Bog.dk her:Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under forfatterblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.