Anmeldelser Vølvens vej, Misteltenen

Kvadratisk post 1080x1080_Misteltenen anmeldelser

Allerede i går på udgivelsesdagen landede der hele fem fantastisk gode anmeldelser af Vølvens vej, Misteltenen. Jeg er naturligvis jublende glad og lettet, men jeg vidste også inderst inde, at Misteltenen var blevet noget af det bedste, jeg nogensinde har skrevet. Som Jyllands-Postens anmelder Henriette Bacher Lind slutter af med i sin 5-stjernede anmeldelse: “”Misteltenen” er et uigendriveligt bevis på, at forfatteren har fundet sit stof, og stoffet har fundet sin forfatter.”

Der vil løbende blive opdateret her med nye anmeldelser:

“Et strålende eventyr-mytologisk drama … Misteltenen” er et uigendriveligt bevis på, at forfatteren har fundet sit stof, og stoffet har fundet sin forfatter.”

INFORMATION (giver ikke stjerner):
“Et begavet bud på en nytolkning af nordiske mytologi. Anne-Marie Vedsø Olesen rammer plet med sin romanserie, der rummer en kvindelig hovedperson med handlekraft og magiske evner, en sprogtone fra oldnordiske digte og fortællinger samt kampe om magt og trone i jernalderens Danmark”
“De nordiske guder, jætter og dværge får liv og personlighed i et stærkt sprog, der blander drøm og virkelighed så sømløst, at man ikke på noget tidspunkt tvivler på handlingen. Man gribes fra første side og sluger det indholdet råt, for bogen er nervepirrende og medrivende.”
“Litterær magi og poesi … »Misteltenen«er en sprudlende, spirituel spejling af det evigt søgende menneske”
“Så er der ny nordisk voksenfantasy, der både er helt balstyrisk digtet og helt forfinet … Det særlige ved Vedsø Olesens Vølve-saga er, at det ikke bare er scenografi, forfatteren har et dybt kendskab til mytologien og bruger den smidigt og egensindigt, der bliver bygget en hel frisk og genfortryllet verden op af det mytologiske råmateriale. Og så er det samtidig bare storladent på en fed, gammeldags, heavy metal-mytologisk måde:”
“Tidens største nyfortolker af nordisk mytologi … svimmelt overbevisende i en natur svanger af guder, norner, jorddværge, vølver, jætter og vaner. En sand billedstorm af indre kræfter og ydre universer. Og det er mageløst.”
★★★★★ DAGBLADENES BUREAU
“Forfatteren har en formidabel evne til at bore i menneskets tidløse dilemmaer og etiske overvejelser og til at skabe plausible, komplekse karakterer som talerør uden at miste grebet om det episke drive. Dertil fornemmer man en smittende fortælleglæde, der af og til afføder sjove sammensætninger, f.eks. ”mjødmunter”, men som også mærkes i blandt andet naturbeskrivelsernes poesi.
“Vedsø Olesens fantasyverden flyder over med fabelagtige og troværdige figurer, både normale mennesker og magiske væsner, og det er svært ikke at lade sig rive med. Det er voldsomt, blodigt og gribende, og det er tilmed skrevet i et smukt sprog, der nogen steder er det rene poesi.”
“Anne-Marie Vedsø Olesens nordiske univers på Stevns udrulles med en endnu voldsommere kraft i andet vind af Vølvens vej. Forfatteren er en historiefortæller af de helt store, og undertegnede kan næsten ikke vente på, at tredje bind i serien kommer på gaden.”

LITTERATURSIDEN

Anne-Marie Vedsø Olesens nordiske univers udrulles endnu vildere og større i ’Misteltenen’, og Snehilds rejse gennem dødsriget er så flot beskrevet. Forfatteren overbeviser mig igen om, at hun er en historiefortæller af de helt store.”

HISTORIE-ONLINE
“Bind tre må gerne komme i næste uge! … Handlingen kommer delvis ind under genren Fantasy, men den bygger på et solidt kendskab til Nordisk mytologi , arkæologi og historie … Bogen er en meget, meget spændende fortsættelse af det første bind om kongebyen Himlinge på Stevns i Jernalderen, og den skriger på en fortsættelse.”

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under forfatterblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.