Forfatteren

Velkommen til min hjemmeside

Her kan du finde oplysninger om mine bøger og booke foredrag. Du kan også læse nyheder, blogindlæg og høre om kommende udgivelser og arrangementer. Og du er selvfølgelig altid velkommen til at efterlade en kommentar på bloggen.

2013: Fotogras Robin SkjoldborgInterviews

Priser og legater

Pressefotos

Mit navn er Anne-Marie Vedsø Olesen. Jeg er født og opvokset i Danmark, har boet en del år i Belgien og USA, og mange år i København, som jeg holder utrolig meget af. I 2017 flyttede jeg ind på min nuværende bolig Vallø Slot syd for Køge.

Jeg er oprindelig uddannet læge (Københavns Universitet 1993), men da jeg debuterede med den prisvindende historiske roman Salernos sol i år 2000, skiftede jeg karriere og har siden arbejdet fuld tid som forfatter. Jeg elsker at være forfatter. At tage springet og skifte karriere var en af de vigtigste beslutninger i mit liv.

Og så brænder jeg for musik og teaterrummet. Jeg har altid følt, at en stærk magi var tilstede, når jeg sad inde i en operasal. Som barn elskede jeg – som nu – dybt og inderligt at gå i teatret, og en af mine første drømme om en karriere var at blive operadirigent.

I dag dirigerer jeg istedet mine fortællinger og alle personerne deri. At skrive er lidt som at dirigere musik. Denne følen efter om udtrykket er præcist, hele tiden frem og tilbage, hente følelsen, file til, slibe teksten, indtil den rammer præcis det, man har inde i sig og gerne vil udtrykke.

God fornøjelse på hjemmesiden og med mine bøger. Og mangler du oplysninger eller har spørgsmål, er du naturligvis hjertelig velkommen til at lægge en besked.

De bedste hilsner,

Anne-Marie Vedsø Olesen

Reklamer