Forfatteren

Udendørs 4 farverVelkommen til min hjemmeside

Her kan du finde oplysninger om mine bøger og booke foredrag. Du kan også læse nyheder, blogindlæg og høre om kommende udgivelser og arrangementer. Og du er selvfølgelig altid velkommen til at efterlade en kommentar på bloggen.

Interviews

Priser og legater

Pressefotos

valloeMit navn er Anne-Marie Vedsø Olesen. Jeg er født og opvokset i Danmark, har boet en del år i Belgien og USA, og mange år i København, som jeg holder utrolig meget af. I 2017 flyttede jeg ind på min nuværende bolig Vallø Slot syd for Køge.

Jeg er oprindelig uddannet læge (Københavns Universitet 1993), men da jeg debuterede med den prisvindende historiske roman Salernos sol i år 2000, skiftede jeg karriere og har siden arbejdet fuld tid som forfatter. Jeg elsker at være forfatter. At tage springet og skifte karriere var en af de vigtigste beslutninger i mit liv.

Jeg henter inspiration til mine bøger særligt fra kulturhistorie og mytologi, og jeg bruger ofte det mytologiske stof til at arbejde fantastiske elementer ind i fortællingerne. I trilogien Gudestorm digtede jeg en nutidsfortælling over ægyptisk mytologi, og romanen Lucie er gennemsyret af nordisk mytologi. I den nuværende serie Vølvens vej – der foreløbig består af romanerne Snehild og Misteltenen – er ambitionen at udfolde hele den nordiske mytologis univers i en stor episk fortælling inspireret af Den poetiske Edda. Serien forventes at blive på fire eller fem bind.

God fornøjelse på hjemmesiden og med mine bøger. Og mangler du oplysninger eller har spørgsmål, er du naturligvis hjertelig velkommen til at lægge en besked.

De bedste hilsner,

Anne-Marie Vedsø Olesen

Advertisement