Brangænes medicin

“Brangænes medicin” er en fortælling om hor, mord og kærlighed på et moderne hospital – inspireret af Wagners opera “Tristan og Isolde”.

____________

Brangænes medicin, novelle i antologien “Hun var følelsesløs fra fødderne og nedefter”

Anne-Marie Vedsø Olesens fortælling “Brangænes medicin” udkom i 2009 sammen med 11 andre danske forfatteres bidrag i lægenovelleantologien “Hun var følelsesløs fra fødderne og nedefter” (forlaget FADL).

Øvrige forfattere til “Hun var følelsesløs fra fødderne og nedefter”: Hanne Richardt Beck, Jens Blendstrup, Lars Frost, Susanne Staun, Michael Larsen, Katinka My Jones, Pablo Henrik Llambias, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Claus Ankersen, Ejler Nyhavn, Pia Juul.

____________

Anmeldelser:

Bibliotekernes lektørudtalelse:

“I Anne-Marie Vedsø Olesens “Brangænes medicin” smelter mytologien fra Wagners Tristan og Isolde sammen med en grum realisme i en historie om drifternes spil med et samleje i dissektionsrummet mellem ligdele som en central scene … udfordrer og pirrer og ægger til latter og gys. Moderne dansk novellekunst på meget højt niveau.”

Acuta:

“I en ny novelle-samling skriver 12 danske forfattere om livet på sygehuset. Resultatet er saftigt, underholdende og tankevæekkende … Min personlige favorit er Anne-Marie Vedsø Olesens novelle Brangænes medicin, der er baseret på operaen Tristan og Isolde. Den har det hele; både kærlighed, blod, intriger og så selvfølgelig sex på obduktionsbordet. Hvem har ikke i al hemmelighed drømt om det?”

Herning Folkeblad:

“12 noveller, der alle puster nyt liv i lægenovellen … Trylledrikke og sex i sekstimersstuen i novellen »Brangænes medicin … sidst men ikke mindst så holder vi vejret, når Elisabeth fortæller: »Netop som hans sperm sprøjtede op i mig, netop som jeg skreg højt af fryd, hørte jeg ham brøle på en ukendt måde, med lyde fulde af rædsel og smerte. Og jeg åbnede øjnene og så det. Bag ham, for foden af vores ligbord, stod Mark …”(fra Brangænes medicin).

DR2 Smagsdommerne:

Sex på obduktionsbordet, det er godt! mente Lilian Munk Rösing

Det er aldeles glimrende, sagde Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Berlingske Tidende ★★★★

Danske forfattere giver læge-litteraturen et tiltrængt elektrochok. … Der er sindssyge og systemer, der er børn, der ønsker deres forældre døde, og kvinder, der forsøger at få lægemanden druknet. Der er noget for enhver smag, hold øje med disse nye klassikere, som forhåbentlig allerede er at finde i et venteværelse nær Dem.

Politiken ♥ ♥ ♥ ♥

Charmerende genrevariation og svingende grad af alvor. … ‘Hun var følelsesløs fra fødderne og nedefter’ er alt i alt et friskt pust til en triviel genre og en håndfuld kreative bud på, hvordan der rundt om i det danske land handles og spildes med både følelse og fornuft. I det hele taget er “Hun var følelsesløs fra fødderne og nedefter” fuld af veloplagte bidrag, sjove, alvorlige, overraskende, aldrig ligegyldige og meget tidssvarende. Romantik forvandlet til sex, mord og ensomhed. Faste roller til forvirring og skiftende identiteter. Entydighed til humor og leg med genre og sprog. Og alt sammen underholdende. Bogen må være et must til førstkommende dag på langs, når forårsforkølelsen har taget over.

______________________________


Brangænes medicin er udkommet som selvstændig e-bog som optakt til og fejring af Wagners 200 års fødselsdag i 2013.

Klik her for at købe

Forlag: 2 Feet Entertainment.

_____________

Brangane's Potion - Anne-Marie Vedso Olesen

Brangane’s Potion is now available in English on Amazon.com

Click here to buy

_____________________

Klik her for at købe bogen med novellerne Hun var følelsesløs fra fødderne og nedefter

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.