Orkestergraven

Orkestergraven – novelle og opera

_________________________________________________

NOVELLEN ORKESTERGRAVEN

Orkestergraven er en blodig gyser om kærlighedens mest destruktive sider. Den udkom første gang i antologien “POE – 4 makabre hyldester”  i 2009 i anledning af Edgar Allan Poes 200-års jubilæum.

Anne-Marie  Vedsø Olesens bidrag med Orkestergraven tog udgangspunkt i Edgar Allan Poes berømte “The Tell-Tale Heart” (Hjertet der røbede).

Øvrige forfattere: Steen Langstrup, Rikke Schubart, Patrick Leis.

Bogen er udgivet på forlaget 2 Feet Entertainment i samarbejde med Krimimessen, Horsens.

Klik her for at låne novellen og librettoen Orkestergraven på E-reolen

Anmeldelser af “POE – 4 makabre hyldester”
.
Bo Tao Michaëlis i Politiken:
“Det er der kommet en net lille gysersag ud af, og man må sige, at ingen er gået død, og alle er gået til biddet med egen inspiration og løsagtighed. Mest tæt på mesteren selv synes jeg A.M. Vedsø Olesen er med ‘Orkestergraven’, en snildt depraveret, erotisk betændt sag drejet over ‘Hjertet der sladrede’ … Men alle leverer varen, og til den pris og den kvalitet er bogen god underholdning.”

Lars Ole Sauerberg i Morgenavisen Jyllands-Posten:

“Det er der så kommet fire absolut læseværdige historier ud af, der alle balancerer på kanten af pastichen, men i dette tilfælde med vilje og derfor ganske frydefuldt og i sandhed gyseligt. Ingen af de fire sparer på effekterne, især er den kobling mellem det voldelige og det erotiske, som man forbinder med navne som Marquis de Sade, Freud og Bataille, ganske følelig.”

Søren Henrik Jacobsen på gyserblog.blogspot.com:

“Bogens bedste novelle, “Orkestergraven”, er skrevet af A.M. Vedsø Olesen. Den er inspireret af “Hjertet, der sladrede” og handler om en dirigent i operahuset, der bliver så fascineret af sin hovedrolleindehaver, at han ikke kan holde til det mere. Han bliver derfor nødt til at tage livet af hende. Men selvfølgelig vil hun ikke lade ham være i fred. Novellen er stramt og elegant skrevet og er en sand fornøjelse at læse. … Samlet set er POE – 4 MAKABRE HYLDELSTER en positiv oplevelse og den er værd at investere i.”
Nanna Goul i Berlingske Tidende:
Fin antologi, der i sin grundstemning formår at ramme det Poe-tiske irrationelle og psykologiske gys ganske glimrende.

Carsten Norton i Ekstra Bladet:

“Fire forfattere har fundet sammen om fejringen af 200-året for Edgar Allan Poe -gysets mester. Det sker med en fin samling fortællinger, der alle tager afsæt i en af mesterens egne morbiditeter. …
Samtlige fire fortællinger er stramt komponerede, fungerer fremragende og -vigtigst af alt -leverer effektive gys.”

Klik her for at bestille bogen

_________________________________________________

OPERAEN ORKESTERGRAVEN

Anne-Marie Vedsø Olesens novelle bestiltes som opera af Den Fynske Opera og havde urpremiere 16. marts 2012.
_
Musik: Bo Gunge
Libretto: Anne-Marie Vedsø Olesen
Intruktør: Martin Schmidt
Scenografi: Peter de Neergaard
Orkestergraven fortæller den på én gang uhyggelige og gribende historie om operadirigenten, der forelsker sig i den smukke, vidunderligt syngende sangerinde Isabella. Begæret bliver for meget for maestroen. En sen nattetime sætter han Isabella stævne i operahusets orkestergrav og skærer hendes tunge ud for at komme skønheden til livs. Orkestergraven er en historie om begær og kontroltab, og om nødvendigheden af at favne kaos for at kunne forløses i såvel kunsten som kærligheden.
Anmeldelser:
.
Jyllands-Posten, Henrik Lyding: ★★★★

“Bo Gunges musik er både moderne opera-, film- og musical-agtig. Og med det mener jeg, at den har kant, er ørevenlig i stil med Puccini, at den ofte danser let, ejer masser af medrivende puls, og at den evner at skabe præcis stemning i historien. En historie, der i øvrigt slet ikke er tosset, Anne-Marie Vedsø Olesens libretto rummer både de store følelser og det hverdagsagtige, der må være over en sådan historie, hvis vi skal tro på den. Og begge dele forløses glimrende af de to hovedpersoner, både vokalt og scenisk.” Læs hele anmeldelsen her: http://kpn.dk/teater/teater/article2726493.ece

Berlingske, Søren Schauser: ★★★★

“Både mezzoen Maria Kontra og barytonen Jens Søndergård synger over al forventning. Hun med nogle af Puccinis tragiske heltinder i maven, han coachet overbevisende som rigtig dirigent.” Læse hele anmeldelsen her: http://www.b.dk/scene/hold-tungen-lige-i-munden

GregersDH: ★★★★ “En ny dansk opera, der fascinerer ved sin elementære slagkraft.” Læs hele anmeldelsen her

Politiken, Henrik Friis:

“Fin overensstemmelse mellem den dramatiske optakt til den groteske forbrydelse og Bo Gunges heftigt pulserende klange. Med gode karaktertegninger af både den kontrolbesatte Maestro og hans kontrolelskende offer – i skikkelse af den både naive og koldt beregnende Maria Kontra. Når hun synger sin forjættende sirenesang, kan man godt forstå, at Maestro er blevet så besat af hendes stemme. Og Jens Søndergaard er virkelig overbevisende som stjernepsykopat.”

Læs mere her:

_________________________________________________

NYHED


Orkestergraven er udkommet i en samlet pakke med både novellen og operalibrettoen som e-bog. Librettoen har ikke før været udgivet. En dvd af forestillingen på Den Fynske Opera er også på vej.

Klik her for at låne Orkestergraven på E-reolen

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.