Dronningens dame

Dronningens dame endelig forside hardbackDronningens dame er en historisk roman fra 1500-tallet i Frankrig og første bog i en serie af tre selvstændige romaner om den handlekraftige Madeleine de Montdidier. Den udkom første gang i 2013.

Bagsidetekst

Den blodige religionskrig mellem katolikker og huguenotter raser. Selv om kong Karl IX er blevet myndig, er hans mor, Catherine af Medici, stadig landets reelle magthaver.

Den unge, smukke og stridbare Madeleine de Montdidier kommer til Paris og bliver ansat som hofdame hos Catherine, men forelsker sig samtidig i huguenotternes gifte leder, Louis af Condé. Mens landet er på randen af opløsning, må Madeleine kæmpe for at overleve i det kyniske aristokratis politiske og erotiske intriger.

Dronningens dame er på én gang en handlingsmættet og farverig roman fra én af europæisk histories mest dramatiske perioder og en tidløs fortælling om en kvinde, der må fægte sig vej frem gennem tilværelsen og kærligheden.

Anmeldelser

Berlingske ★★★★

“Med stor energi og omfattende viden om tidens tænkemåde og kultur begiver Anne-Marie Vedsø Olesen sig ind i de forbitrede stridigheder i huguenotternes Frankrig.”    Læs hele anmeldelsen her

Nordjyske Stiftstidende ★★★★★

“Der ligger et kolossalt og kompetent forstudium bag denne roman, hvis skelet bygger på historiske begivenheder og historiske personer. Miljøbeskrivelserne er dybtgående og relevante for handlingen. De fængsler som en billedbog, og romanen er virkelig en slags billedbog, og billederne er alle fremtryllet af Vedsø Olesens viden, entusiasme og kunstneriske kundskaber, af hendes fine og erfarne stilkunst.”

Dagbladenes Bureau ★★★★★

“Catherine kan sin Macchiavelli, behersker altså det politiske spil og gennemskuer mændenes rænker, er seksuelt frigjort, beregnende og usentimental, men også progressiv og pragmatisk; hendes karakter er kompleks og en troværdig »kladde« til vor tids stærke kvinder. Den katolske Madeleines kærlighedshistorie med huguenotternes leder er derimod en Ares-Afroditefortælling om erotisk kynisme, om mandlige og kvindelige præferencer og om den religiøse fanatismes svøbe. »Dronningens dame« er fuld af action og spænding, den er som nævnt farverig, men uden at være kulørt, og så er den en appetitvækker til videre fordybelse i en historisk opbrudstid; den er intelligent lystlæsning.”

Politiken ♥ ♥ ♥ ♥

“De tre musketerer møder O’s historie i Anne-Marie Vedsø Olesens sjette roman. Der er fart over feltet … der galopperes, der kastes med krøllerne. Og der mistes nogle illusioner på vejen. ‘Verden var ikke romantisk’, som hovedpersonen erfarer.”

Fyens Stiftstidende ★★★★

“Vedsø Olesen blander elegant de historiske fakta med fiktion og giver således et dybt portræt af Catherine af Medici set med den fiktive unge adelskvinde og hofdame Madeleines beundrende øjne.”

Kristeligt Dagblad

“En overdådig slikbutik af melodrama, ulovlig kærlighed, kårder, komplotter, knuste hjerter … Det begynder med stortromme, og det ender i fuld orkestrering!”

Information

“Smæk i renæssancen … Et sjovt, kulørt mix af sex og musketerroman. Effektiv underholdning.”

Litteratursiden.dk

“Madeleine de Montdidier er ung, smuk og handlekraftig. Året er 1567, stedet er Frankrig, det er kappe-og-kårde, det er skumle personager, men det er også hed kærlighed. Lad dig nu underholde! … Velfunderet historisk spænding krydret med en god omgang hed kærlighed … Vedsø Olesen kommer nu i litterær familie med store damer som Philippa Gregory, der også kan tegne stærke og farverige kvindebilleder.”

Bogrummet.dk  ★★★★ (4 ud af 5 stjerner)

” … fyldt med spænding, kærlighed og masser af historie. Og de 4 stjerner er fuldt fortjent, man får med det samme lyst til at kende videre til Madeleines skæbne efter den sidste læste side. Og så er det jo belejligt at der netop er udkommet en fortsættelse fra Vedsø Olesens hånd. Jeg glæder mig allerede.”

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.