Gudestorm

OPDATERING 2022

Trilogien Gudestorm findes i dag KUN som de tre selvstændige romaner: Djævelens kvint, Tredje Ikaros og Gudernes tusmørke og ikke som en samlet udgivelse under titlen Gudestorm. De tre bøger Djævelens kvint, Tredje Ikaros og Gudernes tusmørke er blevet genudgivet som både ebøger og lydbøger og kan læses/ lyttes til på bibliotekernes eReolen eller erhverves via en netboghandler. En fysisk genudgivelse af de tre bøger i paperback er muligvis under opsejling. Mere herom senere.

_______________

Gudestorm – trilogien om Seth udkom på forlaget Gyldendal 2012. Det er en revideret og samlet udgivelse i ét bind af Anne-Marie Vedsø Olesens tre romaner Djævelens kvint, Tredje Ikaros og Gudernes tusmørke, hvor urgamle ægyptiske myter digtes ind i nutiden.

Bagsidetekst:

Den ægyptiske gud Seth bliver genfødt til et ekstravagant og udsvævende liv i Europas storbyer. Med en grådighed hinsides godt og ondt kaster han sig ud i tilværelsen og efterlader et spor af ødelæggelse bag sig. Mænds og kvinders liv bliver vendt op og ned, når opgøret imellem orden og kaos igen og igen står sin prøve.

Passion, mystik, kunst og urgamle myter er hovedingredienserne i Anne-Marie Vedsø Olesens kraftpræstation af en trilogi om kærlighed og undergang i det 21. århundrede.

Gudestorm er på lidt over 100o sider og koster cirka 150 kr. Klik her for at bestille GUDESTORM

Anmeldelser:

Anmeldelser af GUDESTORMS tre bøger:

Jyllands-Posten ★★★★★

“Det handler om spændingen mellem ånd og materie, mellem sind og krop, mellem kontrol og tøjlesløshed …
En overbevisende historie med en bemærkelsesværdig sammenvævning af både handling, ord og musik i Wagners ”Parsifal” med en stadig mere intensiveret handling. … en meget tilfredsstillende afslutning på en usædvanlig trilogi og også en litterær præstation af internationalt format.

Berlingske Tidende ★★★★

“Vedsø Olesen er en eksotisk plante i det danske litterære staudebed. Med stikord fra Anne Rice, skriver hun fantasifulde romaner af den slags, vi ellers mest får fra det store udland. Det er vældigt underholdende, for Vedsø Olesen kryber ikke i det, når hun brygger det overnaturlige, videnskab, kunst og sex sammen i sine bøger.”

ALT for damerne ★★★★★

“Hun forener i bogen, der fænger fra stort set første side, sit blændende detaljerede sprog med et sindrigt plot og en fantastisk kærlighedshistorie på en basalt spændende og dybt original måde”

Weekendavisen

“Ikke siden Umberto Ecos Rosens navn har man set en spændingsroman – også lidt af en kærlighedsroman – baseret på et så stort filosofisk-religiøst historisk apparat. Plus alt det, musikken (Mozart) og ægyptologien fører handlingen ud i … En spændingsroman ud over det sædvanlige altså, elitær underholdning i særklasse. Og når romanen lader en gud gribe ind, er det andet og mere end et trick, men for at vise ondskabens dobbelte ansigt: frihed eller kaos. Sætbold til Seth.”

Politiken

“‘En herlig roman fuld af spænding og drama og stor romantisk kærlighed fortalt på en baggrund af interessant og eksotisk specialviden. Det er også en roman, hvor der tænkes ambitiøst og stimulerende om livet og døden og religionen, og ikke mindst er det en uhyre velskreven roman.”

Kristeligt Dagblad

“Mystikken breder sig, gåderne foldes ud, og hele herligheden vikles ind i et fintmasket net af kunsthistorie, græsk og ægyptisk mytologi … Anbefales enhver med hang til gode historier.”

Femina

“Gudeskøn læsning … En eksplosiv historie, skrevet umanerlig flot. Læs den og lad den straks gå videre til din partner, bedste veninde m.fl.!”

Bestil Gudestorm på saxo.com her

Omslag: Henrik Koitzsch fra Koitz Animation & Graphics


Handling:

Seth 1 – Djævelens kvint:

Romanen hvor Seth genfødes ind i nutiden. Den handler om en nyopdukket arie fra Mozarts eventyrlige opera Tryllefløjten, og om Seths dramatiske kampe mod broren Osiris og søsteren Isis. Djævelens kvint foregår dels i Danmark og dels i Ægypten, og Tryllefløjten er på mange planer det gennemgående tema i romanen.

_________________

Seth 2 – Tredje Ikaros:

Handler om et terrorangreb og et mystisk maleri af Pieter Brueghel den ældre. Tredje Ikaros foregår dels i London og dels i Napoli og har den græske myte om Ikaros som underliggende rød tråd i fortællingen. I denne roman fødes Seths nye fjende Horus, og også Seths hustru Nephtys dukker op og skaber stærke følelser og splittelse …

_________________

Seth 3 – Gudernes tusmørke:

Handler om de afsluttende kampe mellem Seth og Horus. Den foregår hovedsagelig ved Rhinen i Tyskland. I handlingen indgår en opsætning af Wagners opera Parsifal, hvis temaer – begær, lidelse, indsigt og forløsning – fletter sig ind i fortællingen om en uforløst og utro operadirigent, der har slået sig ned hos Seth.

Advertisement

2 responses to “Gudestorm

  1. Per Emborg

    Så der er en chance for, at historien kan blive genlæst/nylæst i Ghana denne sommer? Ser frem til det…

    Like

  2. Det bliver en komprimeret paperbackudgave, som er let at rejse med trods de lidt over 1000 sider … 🙂

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.