Lucie

 

Romanen Lucie forventes at udkomme på Politikens Forlag den 9. februar 2018

 

Hun er tusind år gammel

Hun er nordisk kannibal

Hun er umættelig

Lucie har levet i tusind år og kan ikke dø. Hun ved ikke, hvem eller hvad hun er, kun at hun steg fuldvoksen op af Trondhjemsfjorden, og at der i hendes årer flyder vand i stedet for blod. Med jævne mellemrum overmandes hun af hungeren efter levende menneskekød, for i det måltid føler hun sig glimtvis besjælet af ofrenes livshistorie.

Da hun under en heavy metal-koncert møder den tidligere børsmægler Casper og siden tager ham med til en københavnsk opiumshule, får hun i en fælles rus endelig adgang til en flig af sin egen fortid. Hun mærker tilstedeværelsen af åndelignende væsner, der taler om hende. De er bange for at blive opdaget og frygter, at hun skal blive klogere på sin egen skæbne. Især da Casper og hans nærmeste ven, religionshistorikeren Martin, inviterer hende på en pilgrimsvandring til Trondhjem, bliver ånderne bekymrede, og Lucie vælger at gå med i håbet om at komme en forklaring nærmere og undslippe hungerens og udødelighedens fængsel.

Under vandringen op gennem Norge begynder eventyrlige ting at ske, nordiske guder dukker op, talende fugle advarer om Ragnarok, og de mystiske ånder afslører deres sande natur og lægger Lucie og hendes rejsefæller hindringer i vejen. Samtidig kan Lucie ikke lade være med at give efter for sin kannibalistiske hunger, og hun efterlader et spor af dødsfald i de smukke norske landskaber. Da de endelig ankommer til Trondhjem, er det med politiet hælene.

Lucie er en religionskritisk roman om nordiske myter og kristendom, om identitet, tro og videnskab.