Mordersken

MORDERSKEN endelig forsideRomanen Mordersken udkom den 22. januar 2016 på Politikens Forlag.

Bagsidetekst

KONSTANTINOPEL, 1570. Den tilfangetagne Madeleine de Montdidier føres ind i Topkapi-paladset og bliver solgt til sultan Selim II’s hemmelige korps af snigmordere, det berygtede Månekorps. Snart befinder hun sig i en ussel celle og bliver underlagt et års benhård træning i kunsten at dræbe.

Gradvist hærdes hun af sin træning og ændrer sig fra en ung kvinde med moral til en hårdkogt morder, der elsker sit fag og sine evner, og som slår ihjel uden tøven eller skrupler. Dermed bliver hun også det perfekte instrument i Osmannerrigets mange giftige magtkampe.

Efter et fejlslagent mordforsøg må Madeleine flygte og bliver hvirvlet ind i søkrigen mellem osmannerne og deres katolske fjender om Cypern og magten i Middelhavet. Midt i volden og krigstummelen glemmer Madeleine dog aldrig sit overordnede mål: At blive genforenet med sin datter, Sne, hvis skæbne hjemme i Frankrig hun endnu ikke kender.

MORDERSKEN udgør som fortsættelse til Dronningens dame og Bastarden det tredje selvstændige bind i den actionmættede historiske trilogi om Madeleine de Montdidier. Det er både en intens, feminin dannelsesfortælling og en stort anlagt skildring af renæssancens magtforhold og brutale religionskrige mellem huguenotter, katolikker og muslimer, af et Europa i opbrud og en ung kvindes kamp for at overleve.

Anmeldelser

Berlingske ★★★★

“Det er med andre ord den dramatiske del af Europas konflikter i perioden 1570-72, Anne-Marie Vedsø Olesen fokuserer på i »Mordersken«, og det er helt indlysende den del af historien, der udspiller sig tæt omkring hovedpersonen, der er romanens styrke.”

Politiken ♥ ♥ ♥ ♥

“For størstedelen føler man sig godt underholdt i dette eksotiske musketer-agtige Modesty Blaise-univers”… “man kunne faktisk godt se en firer for sig”.

Weekendavisen

“Hvis man savner en rollemodel, er Vedsø Olesens hovedperson Madeleine de Montdidier et glimrende bud på en feminist med punch i en grum tid (…) Vedsø Olesen har totalt styr på de historiske facts, som diskret danner par med den eventyrlige fortælling om en heltinde med hoved og hjerte på rette sted. Man knuselsker jo Madeleine for hendes stolte selvbevidsthed og frygtløse attitude i en mands- og voldsdomineret epoke. Uden sammenligning i øvrigt kunne Madeleine uden videre tage mottoet »At ride, at skyde med Bue og tale Sandhed« i Karen Blixens Den afrikanske farm til sig. For at overleve lyver Madeleine ganske vist ofte så stærkt, som en hest kan rende, men hun er sand mod sig selv. Det eneste, der tæller – dengang og nu.”

Herning Folkeblad ★★★★★

“Forfatteren er en mester i at blande fordøjelige cocktails, der både er farverige, beske og velsmagende … kras anatomisk realisme i mordscenerne, og der er kvindeoprør som vil noget … Det mest interessante ved mikset er dog de mange stænk til en eksistensdebat … imponerende historisk viden kombineret med hittepåsom fiktion.”

Alt for damerne ★★★★

“Historien er stærkt underholdende, ramasjang med en vis historisk finesse”.

Bogrummet.dk ★★★★

“Som de øvrige i serien er også denne virkelig god. Der er fuld fart på handlingen, og man føler sig henført til 1000 og én nats eventyr med de malende beskrivelser af livet i 1500 tallets Tyrkiet. Det er et skønt historisk univers Vedsø Olesen har skabt”.

Bogblogger HendeJensen  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

“Anne-Marie Vedsø Olesen formår at skrive, så læseren hele tiden frygter om Madeleine nu også klarer den, eller om hendes kære klarer den. Gang på gang tvinges vi til at give slip både på kontrol og følelser. Vi forelsker os i personerne i bogen og sørger når nogle af dem mister livet og glædes når andre genforenes … I “Mordersken” har Anne-Marie Vedsø Olesen formået at få portrætteret hvad der sker med et menneske der presses til sit yderste og må hærdes og blive hård for at overleve. Et menneske der må gå på kompromis med følelser, samvittighed og sig selv, for hele tiden at overleve for at nå et skridt tættere på målet. Det er en fortælling om en fantastisk menneskelig udvikling.”

Bogblogger Bogfidusen ★★★★

“Det er dejlig forfriskende at det er en kvinde der har hovedrollen i denne serie, og at hun konstant bliver udfordret, som man ellers kun ville udfordre en mand.”

Bogblogger Martine Gjede, Bogpuls

Om hele renæssance-trilogien: “Anne-Marie Vedsø Olesen har skrevet en medrivende historisk trilogi om den ultimative heltinde … En intens feminin dannelsesfortælling med fart over feltet.” Om Mordersken specifikt: “Tredje bind, Mordersken, som også kan læses selvstændigt, udkommer i dag, og den er bestemt heller ikke kedelig. Her er Madeleine nemlig på vej som slave til Østen, hvor en historisk udgave af Beatrix Kiddo fra Kill Bill toner frem.”

Litteratursiden.dk

“Farverig, fascinerende og actionfyldt historie, en drengebog for piger, hvor vi lægger ud i Konstantinobel 1570. Vedsø Olesens Madeleine viser, at kvinder kan, hvad de vil. (…) ’Mordersken’ er herlig og velskrevet underholdning, og det er ikke aldeles påkrævet at have læst de forrige, man kan sagtens tage turen uden.”

Jyllands-Posten

Actionheltinde i sultanen janitsharkorps. Der er skruet op for fuld styrke, når Anne-Marie Vedsø Olesens kvindelige helt kæmper sig ud af sultanens fangenskab i 1500-tallet. Hvis man er til lumre intriger og knasende knogler, er bogen velegnet til adspredelse.
”Mordersken” er tredje bind i Anne-Marie Vedsø Olesens actionprægede og farverige trilogi om den franske 1500-tals-kvinde Madeleine de Montdidier.

 

Gratis læseprøve. Klik på forsiden for at læse:

MORDERSKEN  endelig forside

Advertisement