Vølvens vej, Misteltenen

Vølvens vej, Misteltenen, udkom på forlaget Lindhardt & Ringhof den 31. august 2022. Romanen er andet bind i jernalderserien Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi. Første bind Snehild udkom i 2021 og vandt DR Romanprisen 2022.

Misteltenen kredser om de to myter Balders død og Odins selvofring og går i dybden med den nordiske dødsmytologi. Det er en roman om runemagi og om dåd og handlekraft; hvem finder modet til at handle i svære situationer, hvem tøver, hvem går i stå? Og nok så vigtigt undersøger romanen det at handle etisk og konsekvenserne af den uetiske dåd.

BAGSIDETEKST

Hvordan kommer man levende tilbage fra dødsriget?

Uroen breder sig i Himlinge, hvor den nye konge er ved at tabe besindelsen. Snehild, som står kongen nær, forsøger at afværge situationen, men da hendes ærkerival udsætter hende for runemagi, mister hun al sin livskraft. Dødssyg beslutter Snehild sig for at opsøge Hel, dødsrigets hersker, der som den eneste kan indvie hende i den gådefulde runekunst.

Misteltenen er anden bog i Anne-Marie Vedsø Olesens anmelderroste serie Vølvens vej, som er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i Danmarks jernalder. Første bog, Snehild, vandt DR Romanprisen 2022 og er solgt til filmatisering. En stor fortælling om stærke skæbner, ære og handlekraft.

ANMELDELSER

★★★★★ JYLLANDS-POSTEN

“Et strålende eventyr-mytologisk drama … ”Misteltenen” er et uigendriveligt bevis på, at forfatteren har fundet sit stof, og stoffet har fundet sin forfatter.”

INFORMATION (giver ikke stjerner):

“Et begavet bud på en nytolkning af nordisk mytologi. Anne-Marie Vedsø Olesen rammer plet med sin romanserie, der rummer en kvindelig hovedperson med handlekraft og magiske evner, en sprogtone fra oldnordiske digte og fortællinger samt kampe om magt og trone i jernalderens Danmark”

★★★★★ KRISTELIGT DAGBLAD

“De nordiske guder, jætter og dværge får liv og personlighed i et stærkt sprog, der blander drøm og virkelighed så sømløst, at man ikke på noget tidspunkt tvivler på handlingen. Man gribes fra første side og sluger det indholdet råt, for bogen er nervepirrende og medrivende.”

★★★★ BERLINGSKE

“Litterær magi og poesi … »Misteltenen«er en sprudlende, spirituel spejling af det evigt søgende menneske”

WEEKENDAVISEN

“Så er der ny nordisk voksenfantasy, der både er helt balstyrisk digtet og helt forfinet … Det særlige ved Vedsø Olesens Vølve-saga er, at det ikke bare er scenografi, forfatteren har et dybt kendskab til mytologien og bruger den smidigt og egensindigt, der bliver bygget en hel frisk og genfortryllet verden op af det mytologiske råmateriale. Og så er det samtidig bare storladent på en fed, gammeldags, heavy metal-mytologisk måde:”

♥ ♥ ♥ ♥  POLITIKEN

“Tidens største nyfortolker af nordisk mytologi … svimmelt overbevisende i en natur svanger af guder, norner, jorddværge, vølver, jætter og vaner. En sand billedstorm af indre kræfter og ydre universer. Og det er mageløst.”

★★★★★ DAGBLADENES BUREAU

“Forfatteren har en formidabel evne til at bore i menneskets tidløse dilemmaer og etiske overvejelser og til at skabe plausible, komplekse karakterer som talerør uden at miste grebet om det episke drive. Dertil fornemmer man en smittende fortælleglæde, der af og til afføder sjove sammensætninger, f.eks. ”mjødmunter”, men som også mærkes i blandt andet naturbeskrivelsernes poesi.“


TROLDSPEJLET

“Vedsø Olesens fantasyverden flyder over med fabelagtige og troværdige figurer, både normale mennesker og magiske væsner, og det er svært ikke at lade sig rive med. Det er voldsomt, blodigt og gribende, og det er tilmed skrevet i et smukt sprog, der nogen steder er det rene poesi.”

DAGBLADET, KØGE – SJÆLLANDSKE MEDIER

“Anne-Marie Vedsø Olesens nordiske univers på Stevns udrulles med en endnu voldsommere kraft i andet vind af Vølvens vej. Forfatteren er en historiefortæller af de helt store, og undertegnede kan næsten ikke vente på, at tredje bind i serien kommer på gaden.”

LITTERATURSIDEN

“Anne-Marie Vedsø Olesens nordiske univers udrulles endnu vildere og større i ’Misteltenen’, og Snehilds rejse gennem dødsriget er så flot beskrevet. Forfatteren overbeviser mig igen om, at hun er en historiefortæller af de helt store.”

HISTORIE-ONLINE
“Bind tre må gerne komme i næste uge! … Handlingen kommer delvis ind under genren Fantasy, men den bygger på et solidt kendskab til Nordisk mytologi , arkæologi og historie … Bogen er en meget, meget spændende fortsættelse af det første bind om kongebyen Himlinge på Stevns i Jernalderen, og den skriger på en fortsættelse.”

Advertisement