Anmeldelser af Dronningens dame

Så er Dronningens dame udkommet, anmeldelser er landet, og jeg er rigtig glad. Nedenfor uddrag af anmeldelserne:

Berlingske ★★★★

“Med stor energi og omfattende viden om tidens tænkemåde og kultur begiver Anne-Marie Vedsø Olesen sig ind i de forbitrede stridigheder i huguenotternes Frankrig.”   Læs hele anmeldelsen her

Nordjyske Stiftstidende ★★★★★

“Der ligger et kolossalt og kompetent forstudium bag denne roman, hvis skelet bygger på historiske begivenheder og historiske personer. Miljøbeskrivelserne er dybtgående og relevante for handlingen. De fængsler som en billedbog, og romanen er virkelig en slags billedbog, og billederne er alle fremtryllet af Vedsø Olesens viden, entusiasme og kunstneriske kundskaber, af hendes fine og erfarne stilkunst.”

Politiken ♥ ♥ ♥ ♥

“De tre musketerer møder O’s historie i Anne-Marie Vedsø Olesens sjette roman … Der er fart over feltet … der galopperes, der kastes med krøllerne. Og der mistes nogle illusioner på vejen. ‘Verden var ikke romantisk’, som hovedpersonen erfarer.”

Dagbladenes Bureau ★★★★★

“Catherine kan sin Macchiavelli, behersker altså det politiske spil og gennemskuer mændenes rænker, er seksuelt frigjort, beregnende og usentimental, men også progressiv og pragmatisk; hendes karakter er kompleks og en troværdig »kladde« til vor tids stærke kvinder. Den katolske Madeleines kærlighedshistorie med huguenotternes leder er derimod en Ares-Afroditefortælling om erotisk kynisme, om mandlige og kvindelige præferencer og om den religiøse fanatismes svøbe. »Dronningens dame« er fuld af action og spænding, den er som nævnt farverig, men uden at være kulørt, og så er den en appetitvækker til videre fordybelse i en historisk opbrudstid; den er intelligent lystlæsning.”

Fyens Stiftstidende ★★★★

“Vedsø Olesen blander elegant de historiske fakta med fiktion og giver således et dybt portræt af Catherine af Medici set med den  fiktive unge adelskvinde og hofdame Madeleines beundrende øjne.”

Kristeligt Dagblad

“En overdådig slikbutik af melodrama, ulovlig kærlighed, kårder, komplotter, knuste hjerter … Det begynder med stortromme, og det ender i fuld orkestrering!”

Information:

“Et sjovt, kulørt mix af sex og musketerroman. Effektiv underholdning.”

Litteratursiden.dk

“Madeleine de Montdidier er ung, smuk og handlekraftig. Året er 1567, stedet er Frankrig, det er kappe-og-kårde, det er skumle personager, men det er også hed kærlighed. Lad dig nu underholde! … Velfunderet historisk spænding krydret med en god omgang hed kærlighed … Vedsø Olesen kommer nu i litterær familie med store damer som Philippa Gregory, der også kan tegne stærke og farverige kvindebilleder.”

Plakat DD

Advertisement

Skriv en kommentar

Filed under Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.